KARAMAN ÜNİVERSİTESİNDE NELER OLUYOR?

KARAMAN ÜNİVERSİTESİNDE NELER OLUYOR?
Karaman Üniversitesi İşçi Çıkarma olayıyla çalkalanıyor.
Karaman Üniversitesinde sebep belirtilmeden 5 kişinin işine son verilmesi tepkilere neden oldu. Üniversitede Asgari ücret ile çalışan Selma Koç, Ümmiye Deniz, Ramazan Sağdıç, Elif Dağıtan ve Leyla adlı 5 kişinin işine geçen hafta son verildi. Edindiğimiz istihbarata göre bu kişilerin yerine Doğudan getirilen ve kim olduğu bilinmeyen kişiler yerleştirilecek.
 
Üniversiteden çıkarılan 5 kişinin yaklaşık 8 yıldır görev yaptıkları ve herhangi bir disiplin suçları olmadığı öğrenilirken, Bu kişilerin işten çıkarılma nedenleri sorulduğunda hiçbir cevap verilmediği öğrenildi.
Eğitimin merkezi olan bir yerde Sebepsiz yere işçi çıkarmanın açıklaması bile yapılamıyor.
 
Prof. Dr. Sabri GÖKMEN’İN HABERİ VARMI
 
Çalışmalarıyla gerek halkın gerekse öğrencilerin ilgisini çeken Üniversite rektörü Prof. Dr. Sabri GÖKMEN’in bu olaydan haberi olup olmadığı ise bilinmiyor.
 
Karaman Üniversitesi’nin uzgörüşü olarak belirttiği“Bilgi çağının gerektirdiği nitelikleri taşıyan, insanlık onurunu her şeyin üzerinde tutan, hayalleri ve idealleri olan bireyleri yetiştirmede öncü, öğrencileriyle ve tüm çalışanlarıyla mensubu bulunmaktan kıvanç duyacakları aranan bir üniversite olmaktır” sözüne rağmen İnsanların işine sebepsiz nedenlerle son verilmesi Üniversitenin bu söze ne kadar liyakat gösterdiğini ortaya koyuyor.