KARAMAN YAMAÇ PARAŞÜTÜ DÜNYA KUPASINA HAZIR

KARAMAN YAMAÇ PARAŞÜTÜ DÜNYA KUPASINA HAZIR
Karaman Valisi Süleyman Kahraman 20-26 Eylül 2010 tarihleri arasında Karamanda
Karaman Valisi Süleyman Kahraman 20-26 Eylül 2010 tarihleri arasında Karaman, Karadağʹda Uluslararası Yamaç Paraşütü Dünya Kupasının yapılacağını ve bu kupada dünya ve Avrupa rekorlarının kırılmasının beklendiğini söyledi.
 
Vali Kahraman, konu ile ilgili olarak Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında, denizi, kumu ve güneşi olmayan Karamanʹda alternatif bir turizm çeşidi olarak yamaç paraşütü etkinlikleri konusunda Valilikçe iki yıldır çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
 
Yapılan çalışmalarda ve yüzlerce test uçuşunda uluslar arası düzeyde başarıları olan yabancı ve yerli pilotların Karadağʹın Dünyaʹda ve Türkiyeʹde bu spor dalı için önemli bir merkez olabileceğini belirttiklerini ifade eden Vali Kahraman, ʹʹ Karaman ovasından yükselen bu dağımızın zenginliklerini bütün dünyaya yamaç paraşütü sporu vasıtasıyla duyurmayı ve turizme açmayı hedefliyoruz. Bu amaçla ilk etkinlikler bu yılın 20-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleşti. Haziran ayında yapılan etkinliklerde iki Türkiye rekoru birden kırılmıştı. Bu bizi çok umutlandırdı. Bu konuda uzman yetkililer bundan böyle dünyaʹnın hemen her ülkesinden yamaç paraşütü ve delta kanat sporcularının bölgeye akın edeceklerini söylüyorlar. Bizde Valilik olarak onlara her türlü desteği vermeye hazırız dedi.
 
20 -26 Eylül tarihlerinde başlayacak olan yarışmanın ilk olarak bu sene yapılacağını ve bu yarışların Dünyanın en prestijli yamaç paraşütü yarışları olacağını ifade eden Vali Kahraman ʹʹİlk olmasına rağmen Dünya ve Avrupa rekorlarını elinde bulunduran sporcular bu yarışmalara katılacaklar. Her türlü hazırlığımızı yaptık. Bu yarışmalarda Dünya ve Avrupa rekorlarının kırılmasını bekliyoruz diye konuştu.
 
Toplantıda İl kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta’da hazır bulundu.