KARAMAN SAADET PARTİSİʹNDEN AKPʹYE DESTEK

KARAMAN SAADET PARTİSİʹNDEN AKPʹYE DESTEK
Anayasa paketinin eksik ve yetersiz olduğunu belirterek, Ancak tüm bu eksik ve yetersizliklere rağmen, millet yararına olduğunu düşündüğümüz bu paketin kabul edilmesi için çalışacağız
Saadet Partisi karaman İl Başkanı Halit Özel, Anayasa paketi konusunda hükümete hem uyarı hem de destek geldi. Özel, hazırlanan Anayasa paketinin eksik ve yetersiz olduğunu belirterek, “Ancak tüm bu eksik ve yetersizliklere rağmen, millet yararına olduğunu düşündüğümüz bu paketin kabul edilmesi için çalışacağız” dedi.
 
 
MİLLETİN GASP EDİLEN İRADESİ TESLİM EDİLMELİ
1961 ve 1982 darbe anayasalarıyla millet egemenliğinin kısıtlandığını ve millet egemenliği önünde engeller çıkarıldığını hatırlatan Özel, Türkiye’deki siyasal sistemi, “Bürokratik oligarşi” olarak tanımladı.
 
Özel sözlerini şöyle sürdürdü; “Bugün Türkiye’deki siyasal sistemin adı, demokrasi olsa da, niteliği itibariyle, esası itibariyle bir bürokratik oligarşidir. Bu bürokratik oligarşinin değiştirilmesi ise sadece anayasanın belli maddelerinde değişiklikler yaparak asla mümkün olmayacaktır.
 
Onun için nasıl millet egemenliğini tesisi eden 1921 Teşklilat-ı esasi’si millet egemenliğini esas aldıysa, yeniden millet egemenliğini esas alan bir yapılanmaya ihtiyaç vardır. Bürokratik oligarşi dediğimiz şey; millete egemenliği verir gibi görünmüş, ama, ‘ama’larla bu egemenliği kısmıştır. Milletin egemenliği, meclis eliyle kurulur şekli, yeniden 1961 ve 1982 anayasalarıyla değiştirilen şeklinden düzeltilerek, yeniden millete döndürülmek zorundadır. Türkiye’de ‘egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Ve millet bu egemenliği seçilmiş kurum ve kuruluşları eliyle yapacaktır’ şeklinde bir anayasal değişiklik zorunludur.”
 
Saadet Partisi olarak diğer muhalefet partileri gibi, iktidarın anayasa yapma girişimin en baştan itibaren “istemeyiz” diyerek, engelleme yoluna gitmediklerini ifade eden Özel, bu konuda hem muhalefete hem de iktidara adeta ders verdi. Halit Özel,  “Engel olmak yerine neyi istediğimizi, nasıl istediğimizi ve bunların nasıl yapılacağını, Türkiye’nin hukuk sistemi ve demokratik anlayışımız içerisinde ortaya koyduk. Hükümete yeni anayasanın topyekun nasıl yapılması gerektiğini tevdi ettik. Eğer böyle yapmıyorsanız, hiç olmazsa bu anayasadan asgari yapılması gereken değişiklikler bunlardır. Dedik ve değişiklik önerilerimizi hükümete sunduk. Daha sonra tasarıda, Saadet Partisi’nin yapmış olduğu tekliflerden bazılarının yer almış olmasından da mutluluk duyduk.”şeklinde konuştu.
 
 
MİLLET İÇİN DESTEK VERECEĞİZ
Hükümete sundukları anayasa tekliflerinin, hükümetin mevcut tasarısının çok önünde, çok ilerisinde olduğunu kaydeden Halit Özel, “29 maddelik teklifin bütününe bakıldığında, bürokratik oligarşinin tamamıyla geride kalmadığı görülüyor. Biz Saadet Partisi olarak, buna rağmen ortaya, konulan bu demokratikleşme iradesini desteklediğimizi bir kere daha buradan ifade etmek istiyorum. Eğer parlamentoda bu iş çözülemezse, referanduma gitmesi halinde, Saadet Partisi’nin tercihi, oy’u, atılan bu demokratikleşme adımını desteklemek yönünde olacaktır.”ifadelerini kullandı.
 
Halit Özel, 29 maddenin tamamının madde madde, veya bölümler halinde oy pusulasıyla millete sunulması teklifini de yineledi.
 
Kendilerinin değişiklik maddelerinin milletin oylaması yönündeki teklifine “Millet nasıl anlayacak” şeklinde eleştiri aldıklarını belirten Özel,  “Tam da meselenin bam teli burasıdır. Türkiye’nin bürokratik elitleri, Türkiye’nin iktisadi ve siyasi elitlerinin temel tezi, temel argümanı, bu milletin doğru dürüst oy vermeyi başaramayacağı tezidir. Onun için de Tanzimat’tan bu yana ha bire anayasa yapıyoruz. Bu anayasaların temel özelliği ise, ya askerin namlusu ucunda olması, ya da Avrupa Birliği ve Batı dayatmasıyla yapılmasıdır. Bu millet oy vermeyi biliyor da, anayasa değişikliği yapmayı mı bilmiyor? Herkesin, sadece kendine değil millete demokrat olması gerekiyor. Tanzimat’tan beri, bu millet bu toprakların ev sahibi mi, kiracısı mı sorusu vardır. Biz de diyoruz ki, milleti yegâne hakem yapalım. Bu millet bu toprakların kiracısı değil, ev sahibidir. Milletin yaptığı anayasa milletin yeni tapusu olarak önüne gelsin.”dedi.
 
HER ELEŞTİRİYE KIZMAYIN
 
İktidar mensuplarına, “Dostça söylüyoruz, her söylenen sözü aleyhinize zannetmeyin. Biz burada daha iyisi olsun diye söylüyoruz. Bu milletin hayrına kim çivi çakarsa Allah razı olsun der destek veririz.”  Suriye sınırı açılınca ilk yazılı teşekkürü kendilerinin yaptığını da hatırlattı.

Dünkü Ankara il kongresinde  saadet partisine iltihak eden bazı isimler.                                 
Devlet Eski Bakanı Refahattin Şahin
Eski ANAP Genel Başkan Yardımcısı Abdulbaki Erdoğmuş
Eski ANAP MKYK Üyesi Sabri Hasemoğlu
TOKİ Eski Başkan Yardımcısı Eski EBK Genel Müdürü Namık Sinanoğlu
Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Aytekin
Hak-İş Eski Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Engin
Tekstilci Feryal Tanrıverdi
İşadamı Ergün Topbaş
DP Kırşehir Milletvekili Adayı Bilal Işıklı
Sağlık Bakanlığı Eski Personel Genel Müdürü Muhittin Bal
CHP Milletvekili Adayı Bayram Aykan
Uluslar arası İnsan Hakları HDR Eski Genel Başkanı Mehmet Doğan
Emekli Emniyet Müdürü İsmet Yavuz