KARAMAN MİLLETVEKİLLERİ NEDEN KÖY MUHTARLARINI TOPLADI

KARAMAN MİLLETVEKİLLERİ NEDEN KÖY MUHTARLARINI TOPLADI
AK Parti Karaman Milletvekilleri Mevlüt Akgün ile Lütfi Elvan köy muhtarlarını bir araya topladı.

Muhtarlar Derneği’nde gerçekleşen toplantıda konuşan Milletvekili Mevlüt Akgün, Köylerin ihmal edilmiş ve birikmiş sorunları olduğunu söyledi.

Muhtarların işlerinin çok zor olduğunu ifade eden Akgün; ʹʹMuhtarlarımız köyün hastasından, sağlığına, yolundan, elektriğine her türlü sorunuyla uğraşmak zorunda. 2002 den önce bir köye yapılacak en ufak yatırıma bile merkezi yönetimler karar veriyordu. Bu yüzden hükümetimiz bir yerel yönetimler reformu yaptı. İl genel meclisinin yetkileri arttırıldı. Köy Hizmetleri ile İl Özel idaresi birleştirildi.ʹʹ Dedi.
 
2010 YILI FIRSAT YILI OLACAK
 
Mevlüt Akgün, “2010 yılı bir fırsat yılı olabilir. Hükümet olarak yeni bir köy kanunu üzerinde çalışmalarımız var. Bu kanuna göre muhtarlarımızın yetkileri arttırılacak. Köyün bütçesi artacak, yetkiler artacak. Hizmet yapma iradesinin önü açılacak. Şimdi köylerimizde yoğun şekilde imar sorunları var. Bu imar sorunu çözülecek. 2010 yılının 2009 yılından daha iyi olacağı inancındayımʹʹ dedi.
 
TOPLANTININ ZAMANLAMASI İLGİNÇ!
 
AKP Karaman Milletvekillerinin toplantıyı bugün yapması bir hayli ilginç.
 
Peki, ama neden?
 
Saadet Partisi Karama İl Teşkilatı Önümüzdeki Çarşamba günü Refah-yol Hükümetinin Tarım ve Köy işleri Bakanı Musa Demirci’yi Karaman’a getiriyor.
Karaman’da gündüz vakitlerinde Resmi Kurumlar, Sendikalar ve Odalar ziyaret edilecek, Akşam’da tüm Karaman’lılara açık bir konferans düzenleyecek.
 
Konferansın konusu ise “Bitirilen Tarımda Son Durum ve Kurtuluş Reçetesi”. Konferansın adı bu olunca akıllara ilk olarak Köy muhtarları geliyor. Edindiğimiz Bilgiye göre Saadet Partisi Karaman’daki Tüm Köy Muhtarlarını konferansa davet etti.
 
Hem Mahalle Muhtarlarının, Hem de Köy Muhtarlarının gelecek olması AKP Milletvekillerini telaşlandırdı gibi. AKP Milletvekillerinin Muhtarların sorunlarını dinlemek yerine VAAT’LER vermesi bu telaşın belirtisi olarak algılandı.
 
BÜTÜN GÖZLER SAADET KONFERANSINDA
 
Saadet Partisi’nin Konferansı Çok ses getireceğe benziyor. Aldığımız bilgilere göre Birçok Sivil toplum kuruluşları ve Sendikalar bu konferansa katılacak.
Bilindiği gibi Saadet Partisi Yerel seçimlerde Köylerden ve ilçelerden çok destek aldı. Köylerden gelen oylarla neredeyse oyunu 3 katı arttırmış, Çok az bir oy farkıyla il genel meclisini kaybetmiş di.