KARAMANDA AMATÖR KULÜPLERE PARA YARDIMI

KARAMANDA AMATÖR KULÜPLERE PARA YARDIMI
İL ÖZEL İDARESİ 15 AMATÖR KULÜBE 22 BİN 500 LİRA NAKDİ YARDIMDA BULUNDU

Karaman’da İl Özel İdaresi amatör ligde mücadele eden 15 kulübe toplam 22 bin 500 lira nakdi yardımda bulundu.

Kulüplere yardım çekleri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle verildi. Törene Karaman Valisi Fatih Şahin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, İl Genel Meclisi Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Baldız, Karaman Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mehmet Ali Demir ile amatör kulüplerin temsilcileri katıldı. Törende konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz,  

Türkiye Futbol Federasyonu’nun önümüzdeki sezon statü değişikliğine giderek bölgesel ligler kurarak 3’ncü ligi kaldıracağını söyledi.  
 
Bu değişiklik kapsamında bölgesel ligler için illere 15 takımlı kontenjan verileceğini belirten Ersöz, “Gençler ve büyükler liginin 15 takımlı oluşması halinde Karaman’a da bir kontenjan verilecek. Biz bu konuda hemen ASKF ve kulüplerimizle istişareye geçtik. Yaptığımız görüşmelerde kulüplerimizin ekonomik sıkıntıları olduğunu öğrendik ve hemen İl Özel İdaresi Başkanımız ve Genel Sekreterimizle irtibata geçtik. Valimizin de onayıyla kulüplerimize kulüp başına 1bin 500 lira yardım etme kararı alındı dedi.
 

Amatör kulüplere verdiği destekten dolayı Vali Fatih Şahin’e teşekkür ederek sözlerine başlayan ASKF Başkanı Mehmet Ali Demir’de, Bu yapılan yardım umarım bir gelenek haline gelerek devam eder diye konuştu.

Vali Fatih Şahin’de, bizim Özel İdare olarak amatör spor kulüplere desteklememiz önemli görevlerimiz arasındadır. Elverdiğince de bu yardımları yapmaya çalışıyoruz. Bu gün kadar yapıldı, gelecek yıllarda da bunu arttırarak devam ettirmemiz lazım. Sizlere göstermiş olduğunu bu fedakarlıktan dolayı teşekkür ediyorum dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından 15 amatör kulübe yardım çekleri Vali Fatih Şahin tarafından verildi.