KARAMANDA 149 ADET PROJE MEVLANA KALKINMA AJANSINDA

KARAMANDA 149 ADET PROJE MEVLANA KALKINMA AJANSINDA
Karaman Milletvekili ve Türkiye AB-Karma Parlamento Komisyonu Başkanı Lütfi ELVAN, Mevlana Kalkınma Ajansına İlimizden yapılan proje başvuruları ile ilgili bir açıklama yaptı.
ELVAN açıklamasında; Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA)’nın 30 Aralık 2009 tarihinde başlattığı Mali Destek Programlarında proje başvuru süresi 30.03.2010 tarihinde sona ermiştir.    Bu kapsamda Kırsal Kalkınma Projelerine 365, Küçük Ölçekli Altyapı Yatırımlarına ise 185 olmak üzere toplam 550 adet proje başvurusunda bulunulmuştur.
 
MEVKA’na yapılan toplam 550 proje başvurusundan 149 adedi Karaman’dan yapılmış başvurulardır. 149 adet projenin 74 adedi Kırsal Kalkınma, 75 adedi ise  Küçük Ölçekli Altyapı Yatırımları Projesidir.  Karaman’dan yapılan 149 adet proje başvurusu, toplam proje miktarının yaklaşık üçte birine yakın bir oran teşkil etmekte olup, bu da İlimiz için büyük bir başarıdır.
 
Hangi projelere destek sağlanacağı, projelerin bağımsız değerlendiriciler tarafından yapılacak değerlendirilme sonucuna göre belirlenecektir.
 
Projelerin hazırlanarak Mevlana Kalkınma Ajansı’na sunulmasında, başta  İl Özel İdaremiz, Belediyelerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız olmak üzere tüm emeği geçenleri kutlar, başarılar dilerim” dedi.