JANDARMADAN TARİHİ ESER OPERASYONU

JANDARMADAN TARİHİ ESER OPERASYONU
Karaman İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı operasyonda çok sayıda tarihi esere el koydu.
Karaman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları operasyonda çok sayıda tarihi esere el koyarken, 2 kişiyi göz altına aldı.
 
Karaman İl Jandarma Komutanlığı 2 yıldır tarihi eser kaçakçılığı yaptığı tespit edilen H.Ö.(37) ve M.Ç.(56)’yi planlı teknik takibe aldı.
 
Yapılan titiz çalışmalar sonucunda tarihi eser kaçırdıkları iddia edilen kişilere karşı dün akşam saatlerinde operasyon düzenlendi.  Konya yolu üzerinde durdurulan otomobilin çeşitli kısımlarında 35 adet Yunan, Roma ve Bizans dönemine ait sikkeler. Bizans dönemine ait Kurşun, Bronz mühürler, Hitit dönemine ait Taş mühür, At, Kuş, Yılan heykellerinin yanı sıra Bizans dönemine ait Haç, Kurşun Kolye, Anahtarlık, Kılıç,  Pasaport ve 24.100 Amerikan dolarına el koyuldu.
 
JANDARMA’YA 24.100 AMERİKAN DOLARI RÜŞVET TEKLİF ETTİLER
 
İl Jandarma Komutanlığının yapmış olduğu titiz çalışmalar sonucu tarihi eserlerle birlikte yakalanan şüpheliler H.Ö. ve M.Ç Jandarma ile pazarlık yapmaya çalıştı. Serbest bırakılmaları karşılığında üzerlerinde bulunan 24.100 Amerikan dolarını jandarmaya vermek istediler.
 
JANDARMA RÜŞVETİ KABUL ETMEDİ, BİRDE RÜŞVETTEN DOSYA AÇILDI
 
Tarihi eserlerle birlikte yakalanan iki şüpheli hakkında güvenlik güçlerine rüşvet teklif etmek ve Kültür ve Tabiat Kaçakçılığı suçlarından gözaltına alındı.