İşte Kılıçdaroğluʹnu yakacak belge...

İşte Kılıçdaroğluʹnu yakacak belge...
Kılıçdaroğlu, Soros iddialara cevap verdi
Sorosʹun desteklediği vakfın üyesi olmakla suçlanan Kemal Kılıçdaroğlu, iddialara cevap verdi
Kılıçdaroğlu Sorosʹun vakfına üye mi?
Gerçekgündem.comʹun ʹKılıçdaroğlu, Açık Toplum Enstitüsü kurucusu George Sorosʹun desteklediği TESEVʹin 183 Noʹlu kurucu üyesidir.ʹ iddiası ortalığı karıştırdı.
İddiayı orataya atan gazeteci Barış Yardakaş, CHPʹnin tepkisine ʹhodri meydanʹ dedi. Bugünkü köşesinde "CHPʹye ilk ve son cevabım" diyerek Kılıçdaroğluʹnun üye olduğunu gösteren listeyi yayınladı.
CHP lideri Kılıçdaroğlu da "Gerçek Gündemʹin CHPʹdeki gelişmeler konusundaki haberleri ve yorumları maksatlıdır. Partililerimiz tarafından ciddiye alınmamalı."cevabını verdi.
 
TESEV SUÇLAMASI

Bülent Ecevitʹin anma törenine Süleyman Demirelʹin davet edilmesini sert sözlerle eleştiren Barış Yarkadaş, son yazısında ise Kılıçdaroğlu ile ilgili bir iddia ortaya attı.
CHP liderinin TESEVʹin kurucu üyesi olduğunu öne süren Yarkadaş, Kılıçdaroğluʹnun vakfın kurulması için gerekli olan vakıf senedinin de hissedarları arasında olduğunu savundu. Yarkadaşʹın bu konudaki iddiaları şöyle:
"Kılıçdaroğlu, 2001-2002 döneminde hisse sahibi olarak mütevellileri arasına girdiği ve ideolojik gıdasını aldığı TESEVʹden o denli etkilenmiştir ki; CHPʹnin duracağı yeri de bu yüzden bir türlü belirleyememiştir. Attığı her adıma Baykal-Önder Sav döneminde oluşturulan taban tarafından kuşkuyla bakılması, Kılıçdaroğluʹnu daldan dala savurmuştur. Bu yüzden, kimi zaman Ergenekon davasının sanıklarına sarılmış, kimi zaman Kürt kökenli seçmene seslenmek istemiş, kimi zaman ise CHPʹnin içinde bulunan ve oyları yüzde yedi civarındaki ulusalcıları memnun etmeye çalışmıştır. Sıkıştığı anda ise ʹAleviʹyim, bu suç mu?ʹ demiştir... Kılıçdaroğluʹnun tarihsel görevi, CHPʹyi doğru bir çizgide tutmak, kitle partisi olma misyonunu sürdürecek bir hale getirmektir. Ancak bu; yönünü bir gün Demirelʹe, ertesi gün Ergenekon sanıklarına, diğer gün ise TESEVʹe çevirmekle olmaz."

KILIÇDAROĞLU NE DEDİ?

Haber ve yorumların asparagas olduğunu söyleyen Kemal Kılıçdoroğlu, iddialara karşı tepkisi sert oldu: "Uzun zamandan beri CHP konusunda kendisini referans gösterme gayretinde olan Gerçek Gündemʹin CHP örgütüyle, CHPʹdeki gelişmeler konusundaki haberleri ve yorumları asparagastır, gerçeği yansıtmamaktadır. Gerçek değil, hayalî gündemlerle kamuoyu ile CHP örgütünü yanıltmaya ve CHPʹdeki yenilenmeyle ilgili olarak kuşkular yaratmaya çalışan internet sitesinin haber ve yorumları maksatlıdır. Bu nedenle partililerimiz tarafından da ciddiye alınmamalıdır."
"YAZDIĞIMIZ HİÇBİR ŞEYDEN UTANMADIK"
CHPʹnin Hayali gündem ile suçladığı Yardakaşʹın karşı cevabı da sert oldu:
"Bugüne kadar altına imza atamayacağımız hiçbir şey yazmadık. Yazdığımız hiçbir şeyden utanmadık. Emin olun ki; bu tavrımız yine sürecek. Gerçek Gündem, medya kuruluşlarının teslim alındığı, reklam, siyasi ve hukuki baskılarla susturulmaya çalışıldığı birdönemde, halkımızın yine hava deliği olacak!"
Yarkadaş bu meydan okumadan sonra CHP liderinin kimi çevrelerce eleştirilen o vakfa üye olduğunu gösteren listeye yer verdi.
 
 
KILIÇDAROĞLU SEÇİM ÖNCESİ BÖYLE KONUŞMUŞTU
Yazarın bir de hatırlatması var ki Kılıçdaroğluʹnu çok zor durumda bırakacak gibi. 12 Haziran seçimleri öncesi CHP liderinin şu anda hedefe koyduğu siteye övgüler yağdırıyor:
Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Haziran seçimleri öncesi Güneş Gazetesi Yazarı Talat Atillaʹya şunları söylemişti: 

"İnternet benim için de CHP için de çok önemli. Bu mecrayı en etkin bir şekilde kullanıyoruz. Haber sitelerinin çoğunu takip ediyorum ama her gün mutlaka bir şekilde girdiğim 4 haber sitesi var. Turktime.com, Gerçekgündem.com, Gazeteoku.com ve Odatv’yi takip ederim."