İsmet Hatipoğlu; Kesinlike aday olmayacağım

İsmet Hatipoğlu; Kesinlike aday olmayacağım
İYİ Parti eski il başkanı İsmet Hatipoğlu seçimlerde aday olmayacağını söyledi.
İYİ Parti’nin Karaman kurucu il başkanı ve 24 Haziran seçimlerinde Milletvekili adayı olan İsmet Hatipoğlu, Belediye seçimlerinde aday olmayacağını belirtti.
 
İsmet Hatipoğlu yaptığı açıklamada; “ Bildiğiniz gibi Karaman’da İYİ Parti’nin kurucu il başkanlığı görevini üstlendik. Genel Merkezimiz bizi 24 Haziran seçimlerinde 1. Sıradan Milletvekili adaylığına layık görmüş ve teşkilatımın bana verdiği görevi üstlenerek en iyi bir şekilde seçimlere kadar sürdürdük. Türkiye’nin en genç partisi olan İYİ Parti Türkiye genelinde %10 oy alırken Karaman’da ülke ortalamasının üstüne çıkarak %11.5 oy almıştı. Bu kadar kısa bir süre içerisinde seçimlere girerek bütün baskılara rağmen bu oyu oranına ulaştıysa burada bir başarı var, demek ki İYİ Parti halkın sevgisini kazanmış ve önü açık olan bir parti konumuna gelmiştir. Bildiğiniz gibi önümüzde yerel seçimler var. Bu seçimde İYİ Parti’nin Karaman Belediye Başkan adayı kim olur bilemem ama şurası kesin ki ben kesinlikle olmayacağım buradan kamuoyuna da ilan etmek isterim. Adayımız kim olursa olsun bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” Dedi.
 
Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti bütün illerin istifasını almış ve yeni bir yapılanmanın içerisine girmişti. Genel Merkezin isteğiyle Karaman Teşkilatının tamamı da istifa etmişti. Yeni İl Başkanının Bahadır Bayrakçı’nın olacağını söyleyen İsmet Hatipoğlu; “ Bildiğiniz gibi tüm teşkilatların istifası alınmıştı. Genel Merkezimiz İl Başkanlığına Bahadır Bayrakçı arkadaşımızı atayacak. İl Başkanımız atansın yönetim oluşsun ondan sonra aday olacak olanlar başvurularını yapacaklardır. Dediğim gibi kimin aday olacağını bilmem ama ben kesinlikle olmayacağım.” Dedi.
 
24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti'den 2.sıra adayı olan Atilla Zorlu büyük bir ilgi görmüştü. Atilla Zorlu'nun Belediye seçimlerinde aday olup olmayacağı ise merak konusu oldu.