İnsanlık Adına Büyük Bir Hizmet “İmaret”

İnsanlık Adına Büyük Bir Hizmet “İmaret”
Karaman Belediyesinin haziran ayında hizmete açtığı İMARET Aş Evi yoksul ve kimsesiz vatandaşlara 3 öğün yemek vermeye devam ediyor.

 İmaret ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu, Aş Evi’nin günde yaklaşık 200 kişiye 3 öğün sıcak yemek vereceğini ve atalarımızdan gelen bu kültürü yardımsever vatandaşlarımızdan gelen katkılarla yürüteceklerini söyledi. Dünya’da bu geleneğin ilk olarak Karaman’da yaptırılan şu an İmaret Camisi diye bilinen eserde başlatıldığının altını çizen Başkan Uğurlu: “Buradan yoksullar, garipler ve yolda kalanlar istifade ediyor. Hemen yanı başındaki Hayır Çarşısı ile bir bütün olarak planlandı. Bildiğiniz üzere bizim bir meydan projemiz var. Bu alan da bu projenin içerisinde ve ileriki günlerde yıkılacak. Şimdilik buraya fazla masraf etmeden bu şekilde düzenledik. Daha sonra burayı büyük ve daha fonksiyonel bir ortama taşıyacağız” dedi.


“Buranın belediyeye hiçbir yükü yok“

Tespit edilen ihtiyaç sahibi kişilere verilen kartlarla Aş Evi’nden istifade edilebileceğini söyleyen Uğurlu: “Bu küçük yer şimdilik bir başlangıçtır. Bu tür hizmetler belediyemiz için küçük bir adım, ama insanlık için büyük bir adım olacaktır. Çünkü yardımlaşmak, paylaşmak insanlık adına en önemli hadiselerdir. Ümit ediyorum ki bu başlangıç ileride bir çığ gibi büyüyecektir. Buranın belediyeye hiçbir yükü yok. Çalışanlar kendi personelimiz ve tamamen yardımsever vatandaşlarımızın katkılarıyla, bağışlarıyla, fitre ve zekâtlarıyla bu hizmet yürütülüyor. Durumu iyi olan sanayici iş adamları ve diğer vatandaşlarımız buraya destek olabilirler. Veren el ile alan eli buluşturan sosyal bir belediyeyiz” şeklinde konuştu.