İlk Kez yapılan Ameliyatla kurtuldu

İlk Kez yapılan Ameliyatla kurtuldu
KARAMAN Devlet Hastanesinde bel fıtığı ameliyatı olmak için Mr çektiren 45 yaşındaki duyduklarına şok oldu

Bel fıtığı için mr çektirdi, karaciğerinde tamamına yakın kitle çıktı doktorlar seferber oldu hayatını kurtardı.

*İlk kez denenen ameliyatla hastanın hayatı kurtuldu.

KARAMAN Devlet Hastanesinde bel fıtığı ameliyatı olmak için Mr çektiren 45 yaşındaki Halil Kızıltaş’ın karaciğerinde tamamına yakın büyük bir kitle görüldü. Kitle olduğu yerde yanma, batma ve ağrılar çekerek hayati riski bulunan Kızıltaş için doktorlar seferber oldu.

Karaciğer sol lobunu tamamına yakın dolduran kitle ilk kez yapılan laparoskopik ameliyatla yani kapalı yöntemle bütünüyle çıkarıldı.

Yaklaşık 3-4 ay önce Karaman’da bel fıtığı ameliyatı olmak için MR çektiren Halil Kızıltaş, karaciğerini kaplayan büyük kitle için doktorların tavsiyesi üzerine Konya Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesinin yolunu tuttu.

AMELİYAT İLK KEZ YAPILDI

Tıp Fakültesinde ilk kez Karamanlı hastaya uygulanan laparoskopik sol hepatektomi ameliyatı başarıyla sonuçlandı.

Karaciğerinde 15 cm’lik kitle ile Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Servisi’ne gelen Halil Kızıltaş’ın ameliyatı, Selçuk Üniversitesi Rektörü ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin yönetiminde bulunan ve Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz ve Genel Cerrahi Servisi ekibi tarafından başarıyla yürütülerek ameliyatta karaciğerde bulunan kitle bulunduğu yerden çıkarıldı.

HAYATİ RİSKİ TAMAMEN ATLATTI

İlk kez uygulanan ve başarıyla sonuçlanan ameliyatla ilgili bilgiler veren Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz;

“Hastamızın karaciğer sol lobunda bulunan kitle herhangi bir darbe veya kaza neticesinde yırtılmaya neden olabilecek ve hayati risk taşıyan bir durumda hastanemize geldi. Yapılan tetkikler neticesinde Konya’da ilk kez uygulanan tamamen laparoskopik yani kapalı bir şekilde gerçekleştirilen sol hepatektomi ameliyatına alınarak kitle bulunduğu yerden başarıyla çıkarıldı. Bu ameliyat Konya’da ilk olarak yapılmaktadır, ameliyat tamamen laparoskopik olarak başlayıp bitirildiği için de hastamız kısa sürede sağlığına kavuşmuş ve taburcu edilmek üzere hastanemiz Genel Cerrahi servisine sevk edilmiştir.”dedi.

“ALLAH ONLARDAN RAZI OLSUN”

Ameliyat sonrası Genel Cerrahi Servisi’nde taburcu olmayı bekleyen Halil Kızıltaş;

“Yaklaşık 3-4 ay önce Karaman’da bel fıtığı ameliyatı olmak için MR çektirdiğimde karaciğerimdeki kitle ortaya çıktı. Oradaki hekimler bu konuda çok iyi olduğunu bildiğimiz Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gitmemi tavsiye ettiler. Buradaki doktorlarımız ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Dr. Hüseyin Bey ve ekibi üç gün önce ameliyatımı gerçekleştirdiler. Bugün kendimi çok iyi ve hafiflemiş hissediyorum. Kitlenin olduğu yerde daha önce yanma, batma ve ağrılarım vardı. Şu anda hiçbiri yok ve yakın zamanda taburcu olacağımı öğrendim. Durumum çok iyi. Doktorlarımızdan Allah razı olsun, Allah onları başımızdan eksik etmesin” dedi.

 

Kaynak: Karamanstar.com