İlimizde Kırsal Kalkınmanın Gerçekleştirilmesi İçin önemli Adım

İlimizde Kırsal Kalkınmanın Gerçekleştirilmesi İçin önemli Adım
Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan teknik ekibin bölgede ön inceleme ve projenin uygulanabilirliğinin görülmesine yönelik saha çalışmaları gerçekleştirildi.

 Karaman Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet ÖZTİRYAKİ konu hakkında yaptığı açıklamasında :”Bilindiği üzere İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan Proje Taslak Raporu ile İlimiz Göksu Havzası ve devamındaki Taşeli Bölgesinde bulunan dağ ve orman köylerimizin sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyini artırmak, bu köylerimizin alt yapı sorunlarını gidermek, bitkisel ve hayvancılık ürün desenlerini zenginleştirmek ve her gecen gün artarak devam eden köyden kente göçü önlemek amacı ile atılması gereken adımlar ortaya konulmuştur. Söz konusu taslak rapor değerlendirilmek üzere Bakanlığımız Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığına sunulmuş,  bölgede iç ve dış kaynaklı Kırsal Kalkınma Projesi uygulanması talebinde bulunulmuştur. “dedi.


 İl Müdür Vekili Mehmet ÖZTİRYAKİ:” Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı tarafından Kalkınma Bakanlığına teklif edilecek olan iki adet projeden bir tanesi Göksu ve Taşeli Havzaları  Kırsal Kalkınma Projesi olduğu ifade edilmiş olup, başvurunun haklılığının görülmesi ve projenin uygulanabilirliğinin incelenmesi amacıyla 19-21 Haziran 2013 tarihleri arasında teknik ekip görevlendirilmiştir. Görevlendirilmiş olan uzman ekip ile birlikte İl Müdürlüğümüz tarafından oluşturulan teknik ekip söz konusu tarihlerde, hedef bölge olarak belirlenmiş olan İlimiz Ermenek, Sarıveliler, Başyayla ve Merkez İlçeye bağlı dağ ve orman köylerinde saha çalışmaları yapılarak gerekli incelemeler yapılmıştır. Bu çalışmada Kırsal Kalkınmanın sağlanmasının önemli aktörleri olan Yerel Yönetimler ve kırsalda yaşayan paydaşlar (çiftçiler ve Üreticiler) ile bir araya gelinmiş görüş alışverişinde bulunularak bölgenin az gelişmişliğine ve fakirliğine vurgu yapılmış, köylerden kentlere olan göçün nedenleri ve çözüm önerileri hakkında bilgi alışverişinde bulunulmuştur. Çalışma ile İlimizde kırsal kalkınmanın sağlanmasının ne kadar önemli olduğunu ortaya koyulmuştur. İl Müdürlüğümüz bundan önce olduğu gibi bundan sonrada hizmet etmekten mutluluk duyduğu Kırsal Kesimin kalkınmasının sağlanması için her türlü plan, program ve faaliyetlerin hayata geçirilmesi ve uygulanması için çalışmalarını  yürütmeye devam edecektir.”dedi.