İl Müftüsü Ketenci'nin Berat Kandili Mesajı

İl Müftüsü Ketenci'nin Berat Kandili Mesajı
Karaman İl Müftüsü Muhammet Lütfi Ketenci Berat Kandili vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Ketenci Mesajında;

" Rahman Ve Rahîm Olan Allahın Adı İle.
Allah (c.c.)’ın Selâmı Selâmeti Ve Rahmeti Üzerimize Olsun.
Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)’e Salat Ve Selâm Olsun.

Cenâb-ı Hakk’ın lütuf ve inayetiyle 27 Mart 2021 Cumartesi gününü Pazara bağlayan gece Beraat Gecesini idrak edeceğiz. 
YA RABBİ! MİLLETİMİZİN, KARAMANIMIZIN, BİZLERİN BERAATİNİ İSTİYORUZ LUTFEYLE.
Kardeşlerim, ümit doluyuz. Unutmayalım, ancak ve ancak Îmânımızla çaresizliği ve ümitsizliği aşabiliriz.
قُلْ يَا عِبَادِيَ الَّذ۪ينَ اَسْرَفُوا عَلٰٓى اَنْفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللّٰهِۜ اِنَّ اللّٰهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَم۪يعاًۜ اِنَّهُ هُوَ الْغَفُوغَفُورُ الرَّح۪يمُ ﴿٥٣﴾
"De ki (Allah şöyle buyuruyor): "Ey kendi aleyhlerine olarak günahta haddi aşan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin. Allah (dilerse) bütün günahları bağışlar; doğrusu O çok bağışlayıcı, çok merhametlidir." (Zümer, 53)
Rabbimiz bizleri Recep ve Şaban ayı ile Beraat Gecesine kavuşturdu, Ramazanı Şerife de sağ salim ulaştırsın inşaallah. 
Yapacağımız her işte; "Allah (c.c.) ne der, Rasülü (s.a.v.) ne der" diye düşünelim. 
Beraatını almak isteyenler Bizler! Hatalı durumlarımızı hemen düzeltelim. Hata yapılmış olabilir. Hatalardan vazgeçilirse silinecek inşaallah bu gece.
Kul haklarına riayet edelim. İstiğfar  ve  tövbede bulunmadan, hak sahibine hakkını vermeden Beraatımızı alamayız. Bu gecede bol bol tövbe ve istiğfarda bulunalım. Çünkü bu gecede Rabbimizin, bizlere müjdesi var. Bu müjdeden yararlanmak için günahlarımıza, isyanlarımıza ve hatalarımıza tövbe edelim, bağışlanma dileyelim. Yüce Allah tövbe edenin tövbesini kabul etmektedir. Hud Sûresi 3. ayette şöyle buyruluyor:
وَأَنِ اسْتَغْفِرُواْ رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُواْ إِلَيْهِ يُمَتِّعْكُم مَّتَاعاً حَسَناً إِلَى أَجَلٍ مُّسَمًّى وَيُؤْتتِ كُلَّ ذِي فَضْلٍ فَضْلَهُ وَإِن تَوَلَّوْاْ فَإِنِّيَ أَخَافُ عَلَيْكُمْ عَذَابَ يَوْمٍ كَبِيرٍ
“Rabbinizden mağfiret dileyin, sonra O'na tövbe edin. Allah da sizi belirlenmiş bir süreye kadar dünya nimetlerinden güzelce yararlandırsın, fazlasını yapan herkese de iyiliğinin karşılığını versin. Eğer yüz çevirirseniz, ben sizin başınıza gelecek o dehşetli günün azabından korkarım." (Hud, 3)
Bu gecede yapılacak ibadetlerin bizleri günahlardan arındıracağını ve affedilmemize vesile olacağını bakınız Allah Rasülü (s.a.v.) nasıl ifade buyurmuşlardır:
“Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim! Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim! Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim!.. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim." (İbn Mâce, Sünen, "İkâmetü's-salât", 191)

İslam Âleminin ve bütün insanlığın muzdarip olduğu koronavirüs hastalığından kurtulmak için Mü’minler olarak tüm tedbirlerimizle, yapılması gerekenleri yaparak; dua, istiğfar ve tövbe ile Rabbimize yalvarıp yakaracağız.
Dinimiz, Vatanımız, Milletimiz, Ezan ve Bayrağımız, İstiklal ve İstikbalimiz için canlarını feda eden tüm Şehitlerimize ve ahirete irtihal eden Gazilerimize, vefat eden tüm kardeşlerimize dualar edeceğiz.

Aziz Karamanlılar! Ülkemizin selâmeti için; Devletimize, Milletimize, İnsanlığa nasıl bir faydamız dokunursa, gücümüz neye yeterse maddi ve manevi desteğe her zaman ve zeminde devam edelim. Allah yar ve yardımcımız olsun.
BERAAT GECEMİZ MÜBAREK OLSUN." dedi