İl Müdürü Çalışkan: “Okullarda sevindirici bir noktadayız”

İl Müdürü Çalışkan: “Okullarda sevindirici bir noktadayız”
İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, yüz yüze eğitimin üçüncü aşamasının başlaması dolayısıyla okullara yaptığı ziyarette öğrencilerin dersine katılarak bir süre onlarla sohbet etti.

Okul öncesi eğitim kurumları ve ilkokul birinci sınıflar için 21 eylülde başlayan yüz yüze eğitimin ilk aşamasının ardından, 2. aşamada ilkokul 2, 3 ve 4’üncü sınıflar, ortaokul 8’inci sınıflar, lise hazırlık ve 12’inci sınıflar, köy okulları ve özel eğitim öğrencileri de yüz yüze eğitime başlamıştı. 3. aşamada ise pazartesi günü 5’inci ve 9’uncu sınıf öğrencileri okullarına kavuşurken İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan öğrencilerle bir araya gelerek sevinçlerine ortak oldu. 
Milli Eğitim Bakanlığının koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında okullarda aşamalı olarak yüz yüze eğitime geçiş süreci devam ediyor. 2020-2021 eğitim öğretim döneminde ilk etapta okul öncesi ve 1. sınıflara ek olarak 2, 3, 4, 8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitimi başlatan Milli Eğitim Bakanlığı, 5. ve 9. sınıfları da yüz yüze eğitim planlamasına dâhil etti.   
Maske, Mesafe ve Temizlik Kuralları Unutulmamalı
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan devam eden süreçle ilgili okulları ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle buluştu. İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, yüz yüze eğitimin üçüncü aşamasının başlaması dolayısıyla okullara yaptığı ziyarette öğrencilerin dersine katılarak bir süre onlarla sohbet etti. 
Karaman’da okulların kademeli olarak yüz yüze eğitime açıldığı günden bu yana kurumlarla ortak hareket edilerek okullarda alınan tedbirlerin salgınla mücadelede önemli yer tuttuğunu ifade eden İl Müdürü Mehmet Çalışkan, okullarda maske, mesafe ve temizlik hassasiyetinin devam etmesinin gerekliliğinin altını çizdi. 
“Okullarda sevindirici bir noktadayız”
İl Müdürü Çalışkan “Sürekli okullarımızla irtibat halindeyiz, temaslı veya vaka hasta durumuna göre öğrencilerimizin sağlığı için alınan tedbirler eğitim öğretimin devamını sağlarken bugüne kadar gelen sayılar ve filyasyon çalışmaları okullardan kaynaklı bir vakanın olmadığını ortaya koyuyor. Bu yönüyle salgınla mücadelede okullarda sevindirici bir noktada olduğumuzu söyleyebilirim. Tedbirlerin alınmasında okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz başrolde yer alıyor. Bu sebeple kendilerine özellikle teşekkür ediyorum.” dedi. 
“Sınıfların tamamında eğitim öğretime kavuşacağız”
Bu hafta yüz yüze eğitime başlayan 5. ve 9. sınıflarla okulların daha da şenlendiğini söyleyen İl Müdürü Çalışkan, “Bu yıl ortaokullu ve liseli olan öğrencilerimizle bu hafta bir aşamayı daha gerçekleştirmiş oluyoruz. Şükürler olsun ki öğrencilerimiz sağlıkla okullarına kavuştular. Görüyorum ki öğrencilerimiz de okulunu, öğretmenlerini ve arkadaşlarını çok özlemişler. İnanıyorum ki alınan tedbirlere sıkı sıkıya riayet edersek sınıfların tamamında eğitim öğretime kavuşacağız.” şeklinde konuştu.