İkinci el araba fiyatlarında indirim oranı verildi!

İkinci el araba fiyatlarında indirim oranı verildi!
Dolar kurunun düşmesiyle sıfır araba fiyatlarında da bir miktar indirim olmuştu. Gözler ikinci el araba fiyatları indirim oranına çevrilirken galericilerden indirim oranı için tahmin geldi.
Dolar kuru yükselişinin ardından sıfır araba ve ikinci el araba fiyatları piyasası uçtu. Halen yükseklerde seyreden araba fiyatları dolar kurunda yaşanan düşüş sonrası, araba fiyatları düşecek mi sorusuna akıllara getirdi. Galericilerden ise ikinci el araba fiyatları için değerlendirme geldi. Galericiler, ikinci el araba fiyatlarında indirim oranı öngörülerini paylaştı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz hafta kabine toplantısı sonrası ekonomiye yönelik yaptığı açıklamalar sonrası dolar kurunda düşüş yaşandı. Düşüşün devam ettiği dolar kuru sonrası sıfır araba fiyatlarında yüzde 10 oranlarında bir indirim yaşandı.
 
Sıfır araba fiyatlarındaki bir miktar indirimin ikinci el araba piyasasına da yansıması bekleniyor. Bazı galericiler ise indirimin yansıması için önümüzdeki günleri işaret etti. İkinci el araba fiyatlarında tahmini düşüşün ise yüzde 20 olacağı söyleniyor.
 
İKİNCİ EL ARABA FİYATLARI İÇİN İNDİRİM ORANI
 
İkinci el araba piyasasının doğal olarak yavaşladığını vurgulayan galerici Halil Nişan, “Düşüşün sebebi ise dövizin bir anda düşmesinden kaynaklı yaşanıyor. Dövizde artış yaşanırken piyasa çok hareketliydi. Şu an ise ortada bir panik var. Bu durgunluk bir iki ay sürecek gibi görünüyor. Şu anda kimsenin araç almak gibi bir telaşı yok. İkinci el otomobil piyasasına kademeli olarak indirim yansıyacaktır. Bu oran ise yüzde 20 civarında olacaktır.” ifadelerini kullandı.
 
DOLAR DÜŞTÜĞÜNDEN BU YANA ARABA SATAMADIK
 
İkinci el araba piyasanın durma noktasına geldiğini galerici Demirhan Akkaya, “Senenin son ayı genel olarak durgun geçer. Vatandaş da dövizde ki oynaklıktan dolayı araç alıp satmak konusunda soru işareti yaşıyor. Dövizde ki sert düşüş sıfır otomobillerde düşüşe neden oldu. Bu durum ikinci el piyasasına da olumlu yönde yansıyacaktır. Bu yansımanın ise yüzde 10 civarında yansımasını bekliyorum. Döviz düşmeden önce ayda 5 araç satıyorduk. Şimdi ise döviz düştüğünden bu yana araç satamadık.” şeklinde konuştu.