İki Dev Projenin Yapım İhaleleri Gerçekleşiyor

İki Dev Projenin Yapım İhaleleri Gerçekleşiyor
Lojistik Merkezi Yapım İhalesi 3 Ekim'de, Havalanı Yapım İhalesi 10 Ekim

Karaman tarihinin en önemli projelerinden birisi olan Havaalanı ve Karaman sanayisi ve ekonomisinin büyümesi ve gelişmesi açısından son derece önemli olan Lojistik Merkezi projelerinin yapım ihaleleri gerçekleşiyor.

Karaman'a sosyal ve ekonomik anlamda değer katacak olan iki dev projenin yapım ihaleleri önümüzdeki günlerde gerçekleşecek. Her iki proje hayata geçirildiğinde Karaman Türkiye'de adından söz edilir marka bir kent haline gelecek. Bu iki önemli proje hakkında Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan bir açıklama yaptı.

Karaman Havaalanı Yapım İhalesi 10 Ekim 2017'de 

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, havaalanı projesi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Karaman Havaalanı Projesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız tarafından 10 Ekim'de ihaleye çıkıyor. İnşallah bu yıl içerisinde havaalanı yapım çalışmalarına başlanacaktır. Çalışmalar tamamlandığında Karaman’ımız ve bölge iller havaalanına kavuşacak" diye konuştu.

Sudurağı mevkiine yapılacak olan havaalanının sosyal kültürel ve ekonomik anlamda Karaman’a büyük katkı sağlayacağını ifade eden Çalışkan, "Özellikle yurtdışında yaşayan gurbetçi hemşehrilerimizin sayısı oldukça fazla. Yapılacak olan havaalanı sayesinde hemşehrilerimiz bulundukları ülkeden hava yoluyla doğrudan Karaman’a gelme imkanına kavuşacaktır. Ayrıca, Niğde, Aksaray, Ereğli, Mut, Mersin gibi yakın il ve ilçeler bu havaalanından faydalanacaktır. Bu bağlamda havaalanının şehrimize ekonomik ve sosyal anlamda da büyük katkısı olacak" dedi.

Karaman Havaalanı, Proje alanı karayolu mesafesiyle Karaman il merkezine yaklaşık 20 kilometre, Konya’nın Ereğli ilçesi merkezine yaklaşık 60 kilometre Konya ili merkezine ise yaklaşık 130 kilometre mesafede. Projede bir adet pist bir adet apron bir adette taksirut planlanmakta. Ayrıca iç ve dış hatlar terminali ve havalimanı için gerekli tüm üst yapı tesislerin yapımı gerçekleştirilecek. Karaman havalimanı projesi kapsamında üst yapı tesisleri de dahil olmak üzere 378 bin hektarlık alana sahip olacak.

 

Lojistik Merkezi Yapım İhalesi Yarın (3 Ekim 2017)

 

 

Karaman sanayisi ve ekonomisinin büyümesi ve gelişmesi açısından son derece önemli olan Lojistik Merkezi projesi Kalkınma Bakanlığı Denetim Kurulundan geçti ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı  tarafından yarın (3 Ekim 2017) ihaleye çıkıyor.

 

Konu ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan; " Karaman için  hayati öneme sahip bir başka önemli proje olan Lojistik Merkezi projesi yapım ihalesi de yarın (3 Ekim 2017) yapılacak. Şehrimiz adına hayati öneme sahip bu önemli projelere kol kanat geren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan, Ulaştırma Bakanımız Ahmet Aslan, Tarım Komisyonu Başkanımız ve Milletvekilimiz Recep Konuk, Milletvekilimiz Recep Şeker ve TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın'a Karaman halkı adına teşekkürlerimizi sunarız. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

 

 

 

 

Lojistik Merkezi Ne Gibi Avantajlar Sağlayacak?

        Bu merkez yatırımcılara ve sanayicilerimize hammadde tedariki ve pazarlamada önemli ölçüde maliyet avantajı sağlayacak. Kargolarla toplanarak Lojistik Merkeze getirilecek yükler, tesis girişinde kontrol edilecek ve bu alanda taşınması uygun olmayan malzemeler ayrılacak. Daha sonra yükler özelliklerine göre paketlenecek ve üzerleri barkodlanıp konteynırlar vasıtasıyla yasal gümrük işleri tamamlanan yüklerin sevki yapılacak. Hızlı yük taşımacılığına geçilmesi ile de bu yükler daha az maliyetli, daha güvenli ve daha hızlı bir şekilde limanlara ulaştırılacak.

 

 

Recep Konuk; " Karaman’ı büyüterek ülkemizin büyümesine katkı vermesini sağlayacağız"

 

Karaman'ın geleceği adına büyük önem arz eden Havaalanı ve Lojistik Merkezi projeleri konusunda bir açıklamada Tarım ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, Karaman Milletvekili Recep Konuk'tan geldi. 

 

Konuk yaptığı açıklamada; " İşte güçlü olmak için dünya pazarlarındaki payımızı arttırmak için ülke genelinde yapılan çalışmalar ortada. Karaman özelinde ise Havaalanı, Lojistik Merkezi, Serbest Bölge, Hızlı Tren gibi yatırımlar ile Karaman’ın da dünya pazarlarına daha kolay, daha ekonomik ve daha hızlı erişimini sağlamayı hedefliyoruz. Karaman’ı büyüterek ülkemizin büyümesine katkı vermesini sağlayacağız.

 

Ankara’nın tek gündem maddesinin terörle, darbecilerle mücadele, sınırların dibindeki gelişmelere karşı ülkenin çıkarlarını savunmaktan ibaret olmadığını da ifade eden Recep Konuk, Karaman yatırım ve projelerinin de gündemlerinde olduğunu belirterek, O konular ne kadar gündemdeyse, ekonomi de o kadar gündemimizdedir, Karaman’ın projeleri de o kadar gündemimizdedir.

 

Bu projelerden havaalanı ve lojistik merkezi ile ilgili olarak Karaman'ı Hükumetimizin 2023 hedeflerine hızla yaklaştıracak, gelişim vizyonunda fark yaratacak 2 önemli projemiz Havaalanı ve Lojistik Merkezi. Hemşehrilerimize uzakları yakın edecek Havaalanımızın ihalesi bu ayın 10'unda, Sanayimizin çarklarını kuvvetlendirecek, ürettiğimizi daha değerli hale getirecek Lojistik Merkezimiz ise yarın ihaleye çıkıyor. Hemşehrilerimize hayırlı olsun.