İhtiyaç Sahibi Öğrenciler Yararına Kermes Düzenlendi

İhtiyaç Sahibi Öğrenciler Yararına Kermes Düzenlendi
Konya’nın Seydişehir ilçesinde Seyyid Harun Veli Yatılı Kız Kur’an Kursu derneği tarafından kermes düzenlendi.

Milli Egemenlik Caddesi belediye Karşısında açılışı yapılan kermes de dernek gönüllülerin hazırladığı yöresel yemekler, pasta ve tatlılar, hediyelik eşyalar ve kıyafetler satışa sunuldu. 7 gün açık kalacak olan kermesten elde edilecek gelirler öğrencilere bağışlanacak.

Kermesin açılışında emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakam Aydın Erdoğan, "Öğrencilerimiz yararına açılan bir hayır kurumu emeği geçenlere teşekkür ediyor, bol kazançlar diliyorum" şeklinde konuştu.

Son zamanlarda artık ülkede bir huzur ortamının oluştuğunu kaydeden Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, "Kaçak Kur’an okumanın yasak olduğu dönemlerden, Kur’an kurslarının sonuna kadar açık olduğu her tür desteğin verildiği bir dönemlere geldik şükür. Dinimiz bizim ana kaynaklardan bir tanesidir. Bu kermeste o ana kaynağa sahip çıkan, o ana kaynaktan beslenen çocuklarımız yararına bir kermes. İnşallah ülkemize hayırlar getirir" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından kermesin açılışı Kaymakam Aydın Erdoğan ve Belediye Başkanı Mehmet Tutal tarafından yapıldı. Açılışa Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, İlçe Müftüsü Kemal Demirel ve kamu kurum ve kuruluşlarını müdürleri ve vatandaşlar katıldı.