İbrala Barajı İçme Suyu Projesi'nde Tesis Test Aşamasına Geçti

İbrala Barajı İçme Suyu Projesi'nde Tesis Test Aşamasına Geçti
Karaman’ın geleceğine yönelik büyük yatırımlardan biri olan İbrala Barajı İçme Suyu ve Terfi Tesisi test edilmeye başlandı.

Tesisleri gezen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, bu yıl içerisinde vatandaşlarımızın tatlı suya kavuşacağını söyledi.

            Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İbrala Barajı İçme Suyu tesislerinde incelemelerde bulundu. Karaman’daki musluklardan bu yıl içerisinde tatlı su akacağını belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, “Bu proje sayesinde şehrimizde uzun yıllar içme suyu problemi ortadan kalkacak” dedi.

            Başkan Çalışkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

            “İbrala Barajı İçme Suyu ve Terfi Projesinde çalışmalar hızlı bir şekilde sürüyor. Daha önce yüklenici firmalardan kaynaklanan birtakım sıkıntılar nedeniyle süreçte biraz gecikme yaşanmıştı. Çok şükür şu anda çalışmaların büyük bir kısmı tamamlandı ve içme suyu tesisinde test aşamasına geçildi. Günlük 84 bin metreküp arıtılmış su şehre verilerek Karaman’ın uzun vadeli su ihtiyacı bu projeyle karşılanacak. İnşallah bu yıl içerisinde vatandaşlarımız çok daha sağlıklı, kaliteli, temiz ve damak tadına uygun tatlı suya kavuşmuş olacak.”