İYİ Parti Karaman Basınıyla İftarda buluştu

İYİ Parti Karaman Basınıyla İftarda buluştu
İYİ Parti Karaman Milletvekili adayları Karaman Basınıyla iftar yemeğinde bir araya geldiler.
İYİ Parti Karaman Milletvekili adayları İsmet İlmi Hatipoğlu, Atilla Zorlu ve Merve Uçar Karaman Basınıyla iftar yemeğinde bir araya geldiler.
Ekonomi alanında vergi konusuna değinen İsmet Hatipoğlu, Asgari ücretliden vergi almaycaklarını belirtti.
 
Haitpoğlu; " İYİ Parti iktidarında büyük ekonomi hamleler başlatacağız, tüketim ekonomisinden üretim ekonomisine geçiş yapacağız. Buaalnda asgari ücretliyi devlet olarak koruma altına alacağız. Örneğin Asgari ücretlinin maaşının artması için yapacağımız çalışmalardan biride iş verene de büyük yük olmaması açısından işçiden aldığımız vergiyi almayacağız ve bunu maaşına yansıtacağız." dedi.
 
Vergi adaletini yeniden tesis edeceklerini öyleyen İsmet Hatipoğlu; " Vergi adaletini tesis edeceğiz. Adaletli, sade ve uygulanabilir, kapsamlı bir Vergi Reformu gerçekleştireceğiz. Bu çerçevede, kayıt-dışılığın önüne geçeceğiz. Vergi tabanını genişleteceğiz. Böylece daha düşük oranlı vergilendirmeyi gerçekleştirmiş olacağız. Harcamayı değil geliri vergilendireceğiz. Mükellefin güveneceği ve vergi disiplinin sağlandığı bir sistem kuracağız. ÖTV oranlarını düşüreceğiz.
 
Başta akaryakıt olmak üzere belirli mallar üzerindeki Özel Tükem Vergisi (ÖTV) oranlarını kademeli olarak düşüreceğiz. Asgari ücretliden vergi almayacağız. Asgari ücret üzerindeki vergileri kademeli olarak kaldıracağız. Asgari ücret üzerinde gelir elde elden çalışanlardan daha az gelir vergisi tahsili için vergi tarifesini yeniden düzenleyeceğiz. Esnafın vergi yükünü azaltacağız. Gelir vergisine tabi küçük esnaf ve sanatkârların asgari geçim standartları gözetleyerek vergi yüklerini azaltacağız. Gelir ve Kurumlar Vergisi mevzuanı sade, adil ve uygulanabilir hale gereceğiz." dedi.