İSMETPAŞA CADDESİ YENİDEN DÜZENLENECEK

İSMETPAŞA CADDESİ YENİDEN DÜZENLENECEK
Başkan Uğurlu: Projeye Göre Cadde Yaz Ve Kış Yayalara Tahsis Edilecek
Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, İsmetpaşa Caddesi’ni, Cumhuriyet Parkı’ndan Aktekke’ye kadar yeniden ele alacak ve düzenleyecek modern uygulama projesinin ihalelerinin onaylandığını bildirdi.
 
Başkan Uğurlu yaptığı yazılı açıklamada, kentin kalbi durumundaki İsmetpaşa Caddesini çağdaş bir formda yenileyen bir proje hazırladıklarını ve ihale edilen bu projenin onaylandığını belirtti.
 
Caddeyi daha çok yayalara ayıran projeye göre, caddeyi sadece servis araçlarının, yavaş bir hızla ve tek şeritten kullanabileceğini ifade eden Başkan Uğurlu, şunları kaydetti:
ʹʹCadde yaz ve kış yayalara tahsis edilecek. Aydınlatılması yenilenecek ve Kuğulu Park ile birleştirilecek. Avrupa’da ki benzerlerini aratmayacak bir düzenleme, baharda (Mart ayında) başlayacak ve Haziran sonuna yetiştirilecek. Caddeyi yeniden düzenleyen proje ile, özellikle yaz döneminde Karaman’a dönen Avrupa’da ki hemşerilerimize daha konforlu bir yürüyüş güzergahı sunmuş olacağız.”
 
Aslında inşaatı hemen başlatılabilme imkânları olduğunu fakat bastıran kış şartları sebebiyle, inşaatı Mart ayına bıraktıklarını sözlerine ekleyen Uğurlu: “Cumhuriyet Parkı, Türkçe Parkı ve Kuğulu Park’ın bu cadde üzerinde yer almaları sebebiyle farklı bir projeyle ele alınan ve planlanan caddenin ışıklandırılmasından yüzey kaplama malzemelerine kadar her konu çağdaş bir anlayışla ele alındı. Cadde ağırlıkla yayaların hizmetine sunulacak. Araba park edilmeyecek. Cadde üzerindeki iş yerlerine günün belirli saatlerinde araçlar servis yapabilecekler. Haziran ayında gelen hemşehrilerimiz İsmetpaşa Caddesi’ne geldiklerinde Türkçe konuşulan, özünden hiçbir şey kaybetmeyen Avrupai bir İsmetpaşa Caddesi ile karşılaşacaklar” dedi.