İNŞAAT MÜHENDİSLERİNDEN MESAJ

İNŞAAT MÜHENDİSLERİNDEN MESAJ
İNŞAAT MÜHENDİSLERİ KURULUŞ YILDÖNÜMÜ MESAJI
İnşaat Mühendisleri Odasını Kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan TMMOB Karaman İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa ÇOLAKOĞLU şöyle dedi;19 Aralık İnşaat Mühendisleri Odamızın Kuruluş yıldönümü tüm meslektaşlarımıza hayırlı olması dileğiyle saygı dolu selamlarımı sunarım.
Odamızın gelenekselleşmiş kuruluş yıldönümü münasebetiyle meslek yaşamında 25 yılı dolduran arkadaşlarımıza hizmet ödül plaketi verilecektir.
 
İnşaat Mühendisliğinin genel anlamı; insan yararı için pratik ve çalışma ile kazanılan matematiksel bilimin uzmanlığı olarak tanımlanır. Mühendislik tarihi 5000 yıl öncesine Mısır ve Mezopotamya uygarlıklarına kadar dayanmaktadır. Mühendislik tarihi ile uygarlık tarihi özleşmiştir. Ülkemizde inşaat mühendisliği öğretiminin başlangıcı 1773 yılının mühendisi Bahri HUMAYUN a dayanmaktadır. İstanbul Teknik Üniversitesinin başlangıcı olan bu kurum ülkemizin bir ıslahat umudu ile kuruldu. Dünyada ve ülkemizde inşaat mühendisliği alanındaki gelişmeleri ülke çıkarlarına uygun bir biçimde yaygınlaştırmaya çalışmak ülke dışındaki ilgili meslek örgütleriyle ilişki kurmak üyelerin okul sonrası eğitime önem vermek, teorik ve pratik bilgi birikimlerini artırmak odamızın en başta gelen görevlerindendir.
 
İnşaat Mühendisinin amacı; insan hayatını sağlığını ve mülkünü koruyarak, insanlığın yaşam koşullarını geliştirmektir.Bu duygu ve düşünce ile tüm meslektaşlarıma hayırlı işler sağlıklı günler temenni eder, saygılar sunarım.