İMARET DERGİSİNİN YENİ SAYISI ÇIKTI

İMARET DERGİSİNİN YENİ SAYISI ÇIKTI
Karaman Belediyesinin bir kültür hizmeti olarak yayımlamaya başladığı üç aylık şehir dergisi olan İmaretin ikinci sayısı okurla buluştu.
Derginin bu sayıdaki dosya konusu “Şehir, Tarihî Mekân ve Kimlik” başlığını taşıyor.  Dosyada Karaman Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu, “Odam Kireç Tutmuyor” başlıklı yazısında Fas’ın Marakeş, Cazablanca, Fes şehirlerini ve Karaman’ı anlatıyor.  Dosyada Araştırmacı-Yazar Necdet Sakaoğlu ile tarihî mekânlar ve bu mekânların korunması konusunda röportaj yapılmış. Necdet Sakaoğlu söyleşide; “Kültürel süreklilik için tarihi dokunun korunması” gerektiğini vurguluyor.  Bunun dışında dosyada Mehmet Kurtoğlu, Köksal Alver, Yrd.Doç.Dr. M. Fatih Müderrisoğlu gibi bir çok ismin yazısı yer alıyor.
 
Kültür-sanat dünyasının yakından tanıdığı Prof. Dr. Turan Karataş; “Şehrin Altmış Yıllık Öyküsü” başlıklı yazısında  Dr. Kâmil Uğurlu’nun Karaman Şehrengizi’ni ele alıyor. Prof. Dr. Turan Karataş, yazısında şehrengizleri Osmanlı yadigârı şehir güzellemeleri olarak nitelendirirken, bu tip kitaplarda sanat kaygısından ziyade samimiyetin dikkat çektiğini vurguluyor.
Prof. Dr. Sadık Kılıç yazısında insanı kentin yazgısına karışmış sır’lı bir iz olarak anlatırken, Doç.Dr. Aliye Çınar; “Toprak ve El” başlıklı yazısında  insanın toprakla ilişkisini irdeliyor.
Doç.Dr. Muhittin Eliaçık ise Süleyman Faik’in “Tarihî İçel ve Karaman”ı başlıklı yazısıyla ilgilileri için ciddi bir kaynak ortaya koyuyor.
 
Dergide Şair-Yazar Mustafa Özçelik, Yunus Emre Muhibbi Bir Kadın Şair başlıklı yazısında Halide Nusret Zorlutuna’nın Yunus Emre şiirlerini ele alırken; Doç. Dr. Bayram Dalkılıç, Yunus Emre’nin yorumuyla gönül şehrinin kurtarılmasını ve yeniden imarının imkânlarını vurguluyor. 
“Kapımız açıktır girene, lokmamız helâldir yiyene” düsturuyla yola çıkan dergi bütün bu yazılar dışında Karaman’ın birbirinden güzel mahalli değerlerini de samimi bir üslupla dile getiriyor.