İLK YARDIMA İLK ADIM PROJESİ BAŞLADI

İLK YARDIMA İLK ADIM PROJESİ BAŞLADI
Yatılı bölge ilköğretim okullarında ilk yardıma ilk adım projesi başladı.
Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOCEV) ,Astra Zeneca İlaç firması ve  Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği çerçevesinde ilimiz Yatılı İlköğretim Bölge okullarında (YİBO) eğitim gören 7–14 yaş grubu öğrencilere, öğretmen ve velilere yönelik ilk yardım bilincinin aktarılması amacıyla eğitimlere başlandı..
 
        İlk Yardıma İlk Adım" projesinde genel ilk yardım bilinci, hayvan ısırmalarında ve yaralanmalarında ilk yardım, hasta ve yaralı taşıma teknikleri gibi hayati önem taşıyan konu başlıkları yer aldı. Küçük yaşta bu eğitimi alan kişilerde ilk yardım gerektiren konulara karşı bir refleks oluştuğu ayrıca ilk yardım bilincine sahip olan çocukların ileri yaşlarda sorumlu bir vatandaş olarak ilk yardımı öğrenmeyi talep ettikleri gerçeğiyle başlatılan ve 2007 yılından bu yana sürdürülen proje "ilk yardım" bilincinin küçük yaşta oluşturulmasını hedefliyor. Projeye katılan okullarımızda öğretmen ve ailelere herkesin elinin altında bulunması gereken "İlk Yardım El Kitabı" dağıtıldı.
 
       Bilgi aktarımının görsel anlatımlarla desteklendiği projeye katılan Yatılı Bölge İlköğretim Okullarına (YİBO) temel ilk yardım malzemeleriyle dolu ecza dolabı hediye edildi. Ayrıca hem eğitici hem de eğlendirici bir senaryoya sahip olan "Çantamdaki İlk Yardım" isimli tiyatro gösterisiyle de katılımcılar hem eğlendirildi hem de öğrendiklerini pekiştirdi. Tiyatro gösterisi sonunda öğrenciler arasında bilgi yarışması yapıldı. Yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.