İKİ ŞEHİR, İKİ TÖREN, BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ

İKİ ŞEHİR, İKİ TÖREN, BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ
Konya ve Berlinde iki gün arayla düzenlenen iki ayrı törende Pankobirlik Genel Başkanı, Anadolu Birlik Holding ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuka iki ayrı ödül birden verildi.
Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, bir hafta içerisinde birisi uluslararası kuruluşlardan olmak üzere iki ödüle layık görüldü. Merkezi Fransa’da bulunan ve kısa adı OMAC olan Yönetim ve Danışmanlık Birliği’nin her yıl verdiği ve Birliğe üye firmaların katıldığı anket sonucu oylamayla belirlenen Berlin Evrensel ödülüne bu sene kalite ve mükemmellik alanında oybirliği ile Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk layık görüldü. İkinci ödül ise Cumartesi günü Konya Dedeman Otelinde Sanayi ve Ticaret Bakanı ile Konya Milletvekillerimizin de katılımıyla düzenlenen törende ülke tarımına ve istihdamına katkıları nedeniyle Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk’a bir ödül de Konya Gazeteciler Cemiyeti tarafından verildi.
 
Konya Şeker’e OMAC Mükemmellik ve İdeal Performans Evrensel Ödülü
 
Geçtiğimiz Pazartesi günü Berlin’de gerçekleştirilen törende Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk adına Pankobirlik APK Müdür Yardımcısı Cem Kaptan’ın aldığı ödülü beş kıtadan katılan yaklaşık 100 firmanın yetkililerinin huzurunda takdim edildi. Uluslararası Araştırma, Danışmanlık ve Tanıtım programlarının bir parçası olarak kurulan OMAC Otherways, kalite ve mükemmellik alanında yaptıkları atılımlar ve geliştirdiği organizasyonlarla farklılaşan ve evrensel anlamda örnek teşkil edecek uygulamalara imza atan firmaları ödüllendirmek amacıyla bir ödül komitesi kurdu. OMAC ödül alacak şirketlerin belirlenmesinde ise oylama ve anket usulünü benimsedi. Ödül alacak firmaları belirlerken geniş bir tabanda oylama yaptıran OMAC bu çerçevede, medya kuruluşları, şirketler, reklam ajansları, ticari fuar organizasyonları, Ticaret Odaları ve Büyükelçiliklerin katıldığı anketler sonucu bu yılki ödülün Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk’a verilmesini kararlaştırdı.
Geniş bir katılımla ödül sahiplerinin belirlendiği, Mükemmellik ve İdeal Performans Evrensel Ödülleri Takdim Töreni Almanya’nın Berlin kentinde 5 kıtadan yaklaşık 100 kadar firma temsilcisinin katılımıyla Pazartesi günü gerçekleştirildi. Törene katılan iş adamları ve firma temsilcilerine Konya Şeker’in ürün ve teknolojisinin tanıtıldığı törende ortak yatırım ve ticari bağlantılar için de zemin oluşturuldu. Konya Şeker tanıtım filminin gösterildiği törende, Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk adına ödülü Pankobirlik APK Müdür yardımcısı Cem Kaptan, OMAC Başkanı ve CEO’su Charbel S.Tabet’den aldı.
 
KGC’den Konuk’a Ödül
 
OMAC tarafından verilen Kalite ve Mükemmelik ödülü öncesi ise geçtiğimiz hafta ilk ödül töreni Konya’da gerçekleştirildi. Konya Dedeman Otelinde düzenlenen terende ülke ekonomisine kazandırdığı devasa yatırımlar ve istihdama sağladığı katkılar dolayısıyla Konya Gazeteciler Cemiyeti tarafından Pankobirlik Genel Başkanı, Anadolu Birlik Holding ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk’a özel ödül verildi.
Konya Gazeteciler Cemiyeti tarafından Dedeman Otel’de düzenlenen “2009 Gazetecilik Başarı Ödülü” töreninde, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk ödülünü Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’den aldı. Yılın başarılı gazetecilerinin ödüllerini almasının ardından son olarak kürsüye davet edilen Pankobirlik Genel Başkanı, Anadolu Birlik Holding ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk’a son 10 yılda Konya Şeker’de gerçekleştirdiği yatırım ve hizmetlerle, Konya Şeker’in adını tüm dünyaya duyururken ülke istihdamına ve tarımına yaptığı katkılar nedeniyle özel ödül verilmesinin kararlaştırıldığı vurgulandı.
Konya Gazeteciler Cemiyeti’nce düzenlenen törende Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk için şu ifadeler kullanıldı;
“Bu topraklar ve bizim insanlarımız için hayaller kurdu.
Hayata tat katan, umudu besleyen şeyin büyük hayaller olduğuna inandı.
Çünkü O, her şeyi böyle başardı.
Dünyanın en modern, Türkiye’nin en büyük entegre tesislerini kurdu.
Her üründe dünyanın en iyisi olma iddiasıyla yola çıktı.
Türkiye’nin ilk ve tek Sıvı Şeker üretimi O’nun önderliğinde gerçekleşti.
Ülkemiz enerji de dışa bağımlı kalmasın dedi, pancardan Biyoetanol üretti.
5 milyon ağaç dikti, yeni hedefini Türkiye Nüfusu kadar ağaç olarak belirledi.
Üretimle Toprağımıza, Damla Sulamayla suyumuza sahip çıktı.
Genç nesillerin bedenen de zihnen de geleceğe daha iyi hazırlanması için, eğitime ve spora sonsuz destek verdi.
Hayatımıza güzel tatlar katmak en lezzetli, en sağlıklı, en doğal ürünlerle tüketiciyi buluşturma iddiasıyla yola çıktı ve çikolata, şert şeker, helva ve lokum ile ürün yelpazesini sürekli genişleten Torku markasını ülkemize kazandırdı.
Konya Ovasının bereketinden zenginlik ve refah üretmek için katma değerli mamül ürünler üretti.
Dondurulmuş gıda sektöründe Pratiko ile hayvancılıkta Şeker Süt ile yem sanayinde birinci ve şeker yem ile bu toprakların ürününü markalaştırdı.
Dana kreşiyle hayvancılık için yeni bir model oluşturdu.
Zihnini de vaktini de tarımın kalkınmasına vakfetti.
Tarımsal Sanayi O’nun yenilikçi,  atılımcı ve vizyoner projeleri ile her ülke ve sistemle rekabet edebilecek bir yapıya kavuştu.
Ve O, bugün hayallerini gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşarken, yeni hayaller kurmaya devam ediyor.”
 
Konuk’un özel ödüle layık görülme gerekçelerini de özetleyen bu ifadelerin ardından gerçekleştirilen ödül takdiminde, Başkan Konuk, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün elinden ödülünü aldı. Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk kendisine verilen ödülle ilgili olarak ise, ödülü her zaman olduğu gibi yine tüm üreticiler, Konya Şeker çalışanları ve yöneticileri adına aldığını belirterek, Konya Şeker olarak yatırımlara ve ülke istihdamına katkı vermeye devam edeceklerini vurguladı ve Konya Gazeteciler Cemiyeti yönetimine nezaketlerinden dolayı teşekkür etti.
 
Törene Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün yanı sıra Vali Aydın Nezih Doğan, Konya Milletvekilleri Orhan Erdem, Hasan Angı, Mustafa Kabakçı, Harun Tüfekçi, Kerim Sargın, Muharrem Candan, Mustafa Kalaycı, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Hilmi Bengi, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, RTÜK Başkan Vekili İlhan Yerlikaya, Mevlana, Karatay ve Aksaray Üniversitesi Rektörleri, daire müdürleri, oda başkanları ve gazete sahipleri ile gazeteciler katıldı.
 
Bir hafta içerisinde biri uluslararası bir kuruluş tarafından olmak üzere iki ödüle birden layık görülen Pankobirlik, Konya Şeker ve Anadolu Birlik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk yaptığı değerlendirme de, “Konya Şeker olarak yerelden doğup küresel pazarlara ulaşacak bir marka çıkarma gayretindeyiz. Sınırların ekonomik olarak kalktığı bir dünyada tarım sektörünün ayakta kalması ve ülkemiz için zenginlik üretmeye devam etmesi için mücadele ediyoruz. Bu iki ödül bu anlamda önemlidir ve tam da Konya Şeker’in gelişim sürecini ifade etmektedir; Konya’dan Dünya Markasına. Bu iki ödül kıymetlidir, çünkü bizim Konya’dan bir dünya markası çıkarma mücadelemizde bize moral vermiş, şevk ve azmimizi arttırmıştır” dedi.