Hüseyin Okan Gökbulut: “Neden Aşılanamıyoruz?”

Hüseyin Okan Gökbulut: “Neden Aşılanamıyoruz?”

Risk grubunda yer alan Eczane Teknisyenleri,engellerden dolayı aşılama yaptıramıyorlar.Konuya ilişkin Karaman Eczane Teknisyenleri başkanı Hüseyin Okan GÖKBULUT’ un görüşüne başvurduk.

“Eczaneler, Eczacı ve Eczane Teknisyenleri covid-19 pandemisinin başladığı günden itibaren bulaşı riskine birincil derecede maruz kalan kesimlerin başında gelmektedir. 31 Mayıs 2019 Sağlık Bakanlığı genelgesi ile 1. Basamak sağlık kuruluşu olarak tescil edilmiştir.

Eczacılarımız ve Eczane Teknisyenleri olarak bizler bu süreçte hiçbir hastanın mağdur olmaması adına canla başla çalıştık, çalışmaktayız. Pandemi döneminde şimdiye dek 13 Eczane Teknisyeni arkadaşımız, 45 Eczacımız, 1 oda çalışanımız hayatlarını kaybetmişlerdir ve birçok arkadaşımız covid-19 hastası olarak zor dönemlerden geçmişlerdir.

Sağlık Bakanlığı, Çin'den ithal edilen koronavirüs aşısı için CoronaVac'ın acil kullanım onayı alarak, yaygın uygulamasına 14 Ocak'ta başladı. İlk olarak sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlanan aşı, 19 Ocak itibarıyla 1 milyona yakın kişiye yapıldı. Aşı, belirlenen öncelik sırasına göre yapılıyor. Buraya kadar her şey normal, fakat özellikle risk grubunda yer alan biz Eczane Teknisyenleri, bizlerden kaynaklanmayan engellerden dolayı aşılama yaptıramadık. Bugün itibariyle normal şartlarda sağlık çalışanlarının aşılama sürecinin tamamlanması gerekiyordu. Biz teknisyenlerle ilgili Eczacı Odaları tarafından Eczacı Bilgi Sistemine girilen veriler, yetkili birimlere de iletilmiş olmakla birlikte, mevcut sorun’un bilgilerin sisteme işlenmemesi biçiminde gerekçelendirilmesi son derece düşündürücü.

Aşı uygulamasının başladığı günden bu yana bir hafta geçmesine rağmen sorun hâlâ gideril(e)bilmiş değil! Öncelik sırasında ilk kategoride yer alan 80 binin üzerinde biz Eczane Teknisyenlerinin mağduriyetlerinin yetkili mercilerce ivedilikle çözümleneceğini ummak istiyoruz.”dedi