Hüseyin Mutlu, Boynukalın'a seslendi

Hüseyin Mutlu, Boynukalın'a seslendi
Avukat Hüseyin Mutlu, OSB Başkanı Kemal Boynukalın'ın üslubunu eleştiren bir açıklama yayınladı.

AK Parti 27. Dönem Milletvekili Adayı Avukat Hüseyin Mutlu, OSB Başkanı Kemal Boynukalın'ı hedef alarak sert açıklamalarda bulundu.
Kemal Boynukalın'ın AK Parti'yi hedef alarak yaptığı açıklamalarını eleştiren Hüseyin Mutlu; " İş Adamı değil sanki Siyasi parti temsilcisi gibi açıklama yapan" diyerek tepki gösterdi. 

Hüseyin Mutlu Yaptığı Açıklamasında şunları söyledi; " 

İŞÇİNİN HAKKININ SAVUNULMASI NE ZAMAN KÖTÜ YOL OLDU?
 
BİRİLERİNİN KÖTÜ YOL ANLAYIŞI MI FARKLI?
 
GÖZ DAĞI DA OLSA, BAZI ZEVATLARIN ÇOK PARASI DA OLSA VE DAHİ ENSE KISMI KALIN DA OLSA; KISIK SESLERİN YANINDA OLMAYA VE HAKKI SAVUNMA YOLUNDA HER ZAMAN YOLA DEVAM EDECEĞİZ.
 
Bugün itibariyle bazı yerel haber sitelerinin doğrudan şahsımı hedef göstererek ve ismimi belirterek OSB Yönetimi Zevatlarının 'kamuoyuna açıklama' şeklinde bir takım asılsız ve saygı sınırlarını aşan açıklamasını öğrenmiş bulunmaktayım. Buna karşı mütekabiliyet çerçevesinde duygu ve düşüncelerimi aktarma gereksinimi doğmuştur. İlgili açıklamaya ilişkin tüm ilgililerine karşı tüm yasal haklarımız da saklıdır. Bu sözde kamuoyu açıklamasını haber yapmayan basın kuruluşlarını da ayrınca teşekkür ediyorum.
 
Önceki paylaşımımın kaynağı http://xn--imaret-pyd.com/ yerel haber sitesi ve açık video olup, eleştirim de açıkça Karaman OSB başkanının tavrı, üslubu ve söylemleridir. Karaman Belediye Başkan Yardımcısının ayağa kalkarak konuşması ve nazik üslubu da video kaydında ortadır. Üslup, tavır ve açıklama da takdir Karaman Halkınındır.
 
OSB Yönetimi Zevatlarının açıklamasının mefhum-u muhalifinden sözlü değil de resmi ve yazılı talep olması durumunda hemen arsa yer verileceğini anlamış bulunmaktayız. Bu sebeple ilgili kurumların bu resmi talebi iletmesi ve OSB Yönetimi Zevatlarının talebe cevaplarını da yakından takip edeceğiz. OSB'nin okul için arsanın kuruma devriyle ivedi sonuç alınacağını düşünmekteyim.
 
OSB Yönetimi Zevatlarının kamuoyu açıklamasında 'Siyasi bir kurum değildir. Seçmene hitap eden bir hesap, eylem ve söylemi olamaz.' ifade edilmiş olup son dört gündür yerel haber sitelerimizde şehrin kaderi ve geleceği ile ilgili net tavır adete şehrin tek sahibiymiş gibi Karaman OSB Başkanı unvanını kullanarak yapıldığı görülmüştür. Hatta bu tavrınızdan ötürü bazı yerel haber sitelerinde dahi yeni partinin il başkanı mı sorusunu da doğurmuştur şeklinde haberler de mevcuttur. (http://xn--karamannsesi-74b.com/) Bu çıkışlar ve söylemler başkana özgü şahsi olmasına rağmen, tüm OSB'de ki firmaların görüşü gibi lanse edilmesi tüm şirketler adına siyasi parti temsilciymiş gibi onların görüşü de buymuş gibi deklare edilmesi ve Karaman'a yönelik siyasetin dizaynı ve karar alması beklenilmesi kabul edilemez. Yine OSB yönetiminde bulunan bazı zevat Av. Hüseyin MUTLU sayfamızda ki paylaşımımıza yorumda bulunarak Teknopark üzerinden dahi Ak Partiyi açıkça hedef almıştır. OSB Yönetimi zevatlarının bu şekilde siyaset yapmaları açıkça kendi açıklamaları ile ters düştüğünü göstermektedir. Bu yorumlarını da en hafif tabiriyle kınıyorum. Teknopark’a bile istemezük anlayışı kabul edilemez.
 
OSB Yönetimi Zevatları açıkça yönetmelikte belirtilen' Tahsis edilen sanayi parseli ile ilgili olarak; a) Tahsis tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde gerçekleştireceği yapıya ait projeleri OSB’ye tasdik ettirerek yapı ruhsatını almayan, b) Yapı ruhsatı aldığı tarihten itibaren 2 yıl içinde iş yeri açma ve çalışma ruhsatını almayan,' hükme çeşitli gerekçelerle uyulmadığını deklare etmiştir. Bunun da ayrıca bilgi edinme kanunu çerçevesinde hangi gerçek ya da tüzel kişilere arsa tahsisi yapıldığı ve ne zaman teslim edildiğini ve neden çivi dahi çakılmadığını ve ilimize gelebilecek yeni yatırımcıya yeterli boş alanın olup olmadığı, neden yönetimce işlem yapılmadığı hususlarını da bu kamuoyu açıklaması sonrası öğrenmeye çalışacağız. YÖNETMELİK HÜKMÜ AÇIKTIR. OSB arsasının kullanım amacı bellidir.
 
Mutlu Hukuk Bürosu olarak işçi ve işveren uyuşmazlığında tarafımız gece ve gündüz kadar nettir. Karaman OSB Başkanı eleştirdi ve asılsız ithamlar yükledi diye 56 ilimizde yürüttüğümüz davalarda kimse geri adım atmamızı beklemesin. İşçi hakları konusunda ülkemizin en büyük hukuk bürolarından bir tanesi olup saygın ve ilkeli tavrına gölge düşürme çabası beyhudedir. En ufak eleştiride dahi çeşitli olgulara bağlamak bizlere suçluluk psikolojisini hatırlatmaktadır.
 
İşçinin yasal haklarını savunmak kötü bir yol değildir. İŞÇİ KARDEŞİMİZİN DE YASAL SÜRESİ İÇİNDE BU HAKKINI KULLANMASI ANAYASAL BİR HAKTIR. Gazi Meclisin çıkardığı Kanunlara karşı bir tavır sergilenmesi de kabul edilemez. Açıklama da gördüğümüz üzere asıl rahatsızlık TÜRK MİLLETİ ADINA KARAR VEREN BAĞIMSIZ MAHKEMELERDE OSB BAŞKANININ SAHİBİ OLDUĞU İŞLETME ALEYHİNE, İŞÇİ LEHİNE ÇIKAN TAZMİNATLAR MIDIR? Kanunun tanıdığı yasal sürede hakkını her vatandaşımız kullanabilir. Hep alanında uzman kişilerin büyük şirketlerin yanında olacağına dair bir kaide ya da kural mı var?
 
OSB Yönetimi Zevatlarının açıklamasında şahsıma yönelik olarak ' yem olarak mobbing uygulandı, fazla mesai yapıldı, izin hakkım verilmedi, pazar bayram dahi çalıştırıldım diye, klişe yazı, yalan beyan sufli hesaplarla,' açıklaması üzerine OSB Başkanının işleticisi olduğu firma ile ilgili 12 saat çalışma düzeni kendi firmanızın her defasında mahkemeye sunduğu yazılı evraklarınızla dahi sabit iken, hafta tatilinde çalışma yapıldığı gelmeyenlere uygulanan mobbingler, belli bir tarihten önce hiç verilmeyen yıllık izinler, yüzlerce kesinleşmiş mahkeme kararı ile sabittir. Kendi şirketiniz dahi mesai hususunu açıkça defaten yazılı olarak ikrar etmişken şimdi uydurma ve yalan olarak nitelendirilmesi inandırıcı olmuyor. Kendi şirketiniz mi gerçek dışı beyan veriyor?
 
Tarafıma karşı bu kamuoyu açıklamasının asıl sebebi OSB yönetimi başkanı olarak açıklama sabahında sadece Cuma gününe özgü bile şirketinizin 338.650,00 TL olarak işçilik alacakları yani tazminat ödemesi midir? Bu bedeli şirketinizin ödediği banka kayıtları ile de sabittir. Bu ve daha önce işçilik alacakları olarak kazandığımız bedeller ödenince mi tarafım hedef tahtasına konulmaya çalışılmıştır? Tarafıma karşı belgelerle bariz bir şekilde asılsız olduğu aşikâr olan ithamları şiddetle kınıyorum.
 
Kanun, yönetmelik ve mahkeme kararlarıyla; şahsıma yönelik OSB Yönetimi zevatlarnın açıklamalarının hilafı hakikat olduğu ortadadır.
 
Yine sizin istediğiniz kişiler siyasetçi olsun istemediğiniz kişiler siyasetçi olmasın anlayışı da kabul edilemez olup; Karaman’ı biz yönetiriz şeklinde adeta meydan okuma ve siyaseti de dizayn etme çabanız beyhudedir. Zira mühür OSB Yönetiminde değil Karaman halkındadır. OSB yönetimi onay mercii ya da izin mercii değilsiniz böyle davranmaktan da bir önce vazgeçmelisiniz. Şu şöyle olsun şu böyle olsun şeklindeki bir haftadır yapılan açıklamalarınız yerel haber sitelerinde ortadadır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle Karamanlı olmaktan ve yaşamaktan gurur duyuyorum. Bu sebeple Karaman'ın haklarını her mecrada savunmaya çalışırım. OSB Yönetimi zevatlarının açıklaması bazı haber sitelerinde manşetten haber yapılabilir, hakkımda da değişik karalama faaliyetleri de yapılabilir, aslında gereken cevabı verecek ilgililer de topu taca atabilir, karşınızda derin bir sessizlikte de olabilir, kurtlar sofrasında tarafımı bir lokmada yenme hayali de güdülebilir yine de susmayacağız.