Hükümete Bir Eleştiride Türk Büro - Senʹ den

Hükümete Bir Eleştiride Türk Büro - Senʹ den
Türk Büro - Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, başta başbakan olmak üzere birçok bakan, memurlara şaşı bakmakta memurları devletin sırtında bir yük olarak görmektedir dedi.
Karamanʹa gelerek Cumhuriyet Parkında bir basın açıklaması yapan Yokuş Türkiye Kamu - Sen olarak Türkiye genelinde hükümeti uyarmak amacıyla 25 Kasım 2009 tarihinde bir günlük iş bırakma eylemi kararı aldıklarını söyledi.
Bu eyleme vatandaşları da destek vermeye davet eden Yokuş şunları kaydetti:ʹʹİktidara geldiği ilk günlerde bizden 3 yıl boyunca hiç bir şey beklemeyin, sonra her şey güzel olacak diyen 2005 yılında ise toplu görüşme masasında memurlara Grev ve Toplu Sözleşme hakkı veren ancak daha sonra mutabakatın gereklerini yerine getirmeyen AK Parti Hükümeti memura verdiği hiç bir sözü tutmamıştır. Verdikleri zamlarla memurla dalga geçilmiştir.Memurlar hükümet ve yandaş bürokratlar tarafından sürekli aşağılanmaya maruz kalmakta sorunları görmezden gelinmekte onurları kırılmaktadır. Başta başbakan olmak üzere bir çok bakan, memurlara şaşı bakmakta memurları devletin sırtında bir yük olarak görmektedir. Kamu çalışanları toplumun diğer sosyal kesimlerine hedef olarak gösterilmektedirʹ dedi.
Türkiye Kamu - Sen olarak yapacakları Hükümete Uyarı Grevinde ülke sorunlarına karşı siyasi iradenin tutumuna tepkilerini de ortaya koyacaklarını ifade eden Yokuş ʹʹmemurlar olarak 25 Kasım günü sergileyeceğimiz onurlu duruşumuza ve hak mücadelemize bütün kamuoyunun destek vermesini bekliyoruz.
 
O gün çocuklarınızı okula göndermeyin. mecbur kalmadıkça hastanelere gitmeyin. Resmi dairelere gitmeyin. Çünkü bir gün süreyle sizlere ileriki günlerde daha sağlıklı hizmet vermek için hizmet veremeyeceğiz. Şimdiden sizlerden özür diliyoruz ʹʹYokuş konuşmasının sonunda Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçerʹin 3 gün önce memurlarla ilgili yaptığı bir konuşmayı hatırlatarak Bakanʹın tüm memurlardan özür dilemesini istedi.