Hoş Bir Sâda Bıraktılar

Hoş Bir Sâda Bıraktılar
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ortaokullar arasında düzenlenen Hoş Sâda Serbest Şiir Okuma Yarışmasının final programı gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ortaokullar arasında düzenlenen Hoş Sâda Serbest Şiir Okuma Yarışmasının final programı gerçekleştirildi.

Piri Reis Kültür Merkezinde düzenlenen yarışmaya, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Sarıveliler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çağlayan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurettin Doğan, şube müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Ortaokul ve liseler arasında gerçekleştirilen Hoş Sâda Serbest Şiir Okuma Yarışmasına ilimizde iki farklı bölgeden ortaokullardan 53 ve liselerden 37 olmak üzere 90 okul yarıştı. Ermenek, Başyayla ve Sarıveliler bölgesinden birinciler ile il merkezi Ayrancı ve Kazımkarabekir ilçelerinden ilk 3 dereceye giren öğrenciler finalde yarışmaya hak kazandılar.

Düzenlenen yarışmada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu finale kalan tüm öğrencilerin gönüllerin birincisi olduğunu söyledi. Kuntoğlu, “Her yarışmanın mutlaka birincisi, ikincisi ve üçüncüsü olacak. Seçici kurulumuzun yarışmada derecelendirme yaparken en ince ayrıntısına kadar özen göstererek puanlandırma yaptığına inanıyorum. Bizim gönlümüzde bütün öğrencilerimiz birincidir. Dereceye giren tüm öğrencilerimizi, öğretmenlerini ve ailelerini tebrik ediyor, bu yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışmada öğrencilerin birbirinden güzel seslendirdiği şiirler seçici kurul tarafından değerlendirildi. Kurul üyeleri öğrencilerin okudukları şiirlerde şiire hâkimiyet, beden dili, vurgu ve tonlama, diksiyona göre puanlamalarını yaptılar.

Kıyasıya bir mücadelenin yaşandığı ve davetlilerin ilgiyle izlediği yarışmada, yapılan değerlendirme sonucunda ortaokullar kategorisinde; Kemal Reis Ortaokulundan Ayşe Buse Yüksel birinci, Sarıveliler 80. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Cemile Uğurelli ikinci, Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Seren Ebrar Sevinçkan üçüncü oldu. Mansiyon ödülünü ise İstiklal Ortaokulu öğrencisi Efe Aybars Elçiçeği aldı.

Liseler kategorisinde ise, İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Efe Mustafa Turlay birinci, Ermenek Uysal-Hasan Kalan Fen Lisesi öğrencisi Seyde Gümüş ikinci, İrfan Ataseven Anadolu Lisesi Fatih Polat üçüncü oldu. Mansiyon ödülünü ise Özel Tekin Anadolu Lisesinden Sudenaz Koçak aldı.

Yarışmada Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi İbrahim Yalçının okumuş olduğu 30 Kuş isimli şiir de jüri özel ödülüne layık görüldü.

Birbirinden güzel performansların sergilendiği ve yaklaşık 2 saat süren yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu tarafından verildi.