Hedef Türkiye! Polemik yapmayın!

Hedef Türkiye! Polemik yapmayın!
Şaban Şahin ABD'nin İran'a yönelik ambargosunu deldiği iddiasıyla tutuklanan Reza Zarrab'ın tanık olduğu davaya ilişkin açıklamada bulundu

Saadet Partisi GİK üyesi ve Karaman İl Başkanı Şaban Şahin, Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın tek sanık olarak yargılandığı, ABD'nin İran'a yönelik ambargosunu deldiği iddiasıyla tutuklanan Reza Zarrab'ın tanık olduğu davaya ilişkin açıklamada bulundu. Şahin, "Bu şartlar altında kimse bu konuyu hiçbir zaman bir polemik konusu yapmasın. Çünkü bu konu sadece Erdoğan'a karşı değil, Türkiye'ye karşı yürütülen bir tavırdır. " dedi.

 

Saadet Partisi GİK üyesi ve Karaman İl Başkanı Şaban Şahin, Partisinin İl yönetim kurulu toplantısında ABD-Türkiye ilişkilerini eleştirdi.

New York'ta tutuklu bulunan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı, Zarrab'ın tanık olduğu davaya da değinen Şahin, "ABD'de Zarrab davası başladı. Her gün Zarrab aşağı, Zarrab yukarı. İtham ediliyordu, yakalandı, suçlu bulundu derken itiraftan iftiracı konumuna terfi etti." diye konuştu.

 

Davanın adı, ABD, Türkiye’ye karşı olmalıdır diyen Başkan Şahin; “ABD’de görülen davalarda, ABD bir taraf olur ve Dava, ‘ABD falana karşı.’ şeklinde adlandırılır. Bu davanın ismi, bundan birkaç gün önce ‘ABD, Zarrab’a karşı.’ iken, sürpriz bir kararla ‘ABD, Atilla’ya karşı.’ Olarak değişti. Ancak bize göre bu davanın gerçek adı ‘ABD, Türkiye’ye karşı’ olmalıdır. Bu şartlar altında kimse bu konuyu hiçbir zaman bir polemik konusu yapmasın. Çünkü bu konu sadece Erdoğan'a karşı değil, Türkiye'ye karşı yürütülen bir tavırdır.” dedi.

 

AB, ABD ve İsrail ile dost olunmayacağının altını çizen Şahin;

“Bu davada maalesef iktidarında sorumluluğu var. Bu Zarrab daha önce Türkiye’de tutuklandı ancak serbest bırakıldı. Hatta yandaş medya bu Zarrab’ı ‘kahraman’ sıfatı ile TV’ye çıkardı röportaj yaptı. Şimdi aynı adam Türkiye’nin başına çuval örmeye kalkıyor. Anlaşıyor ki bu da kandırmış! Neden iyice sorgulanmadan salındı da Düşmanın eline fırsat verildi. İktidar,  son günlerde Türkiye ve Müslüman düşmanlığını açığa vuran NATO, BM, AB, ABD, İsrail gibi kuruluşlar ve ülkeler ile ilgili hala ‘dostluk, stratejik müttefiklik, ortak çıkar’ gibi açıklamalar yapıyor. Bu ülkeler ve kuruluşlar, ülkemize ve Müslümanlara karşı hiçbir zaman dost olmadılar, olmayacaklar. Bunlar her fırsatta bize ihanet ettiler ancak buna rağmen bunlara karşı net ve etkili icraat ortaya koyulmuyor. Biz Saadet partisi olarak buna itiraz ediyoruz. Millî Görüşçüler olarak biz olsaydık bunlara karşı uluslararası siyasette İslam ülkelerini birleştirir, Batıya korku verirdik. Bunların en çok korktuğu Müslümanların siyasi şuura kavuşup kendi düzenlerinin bozulmasıdır. Bunlar ancak ve ancak güçten anlar. İnşaallah Saadet Partisi, ülkemizi, masaya ve hatta gerekirse bunların tepesine yumruğunu vuracak güce kavuşturacaktır.” diyerek sözlerini bitirdi.