Havva Şahin

Havva Şahin
Son günlerde gündem olan kuraklık konusu ile ilgili olarak Saadet Partisi Kadın Kolları ‘Bir Damla Tasarruf’ isimli bir kampanya başlattı.

Kampanya ile ilgili bir açıklama yapan Saadet Partisi Karaman Kadın Kolları Başkanı Havva ŞAHİN, “Su hayattır, yaşamın ana kaynağı, tüm canlıların vazgeçilmezidir. Susuz bir gelecek düşünülemez. Su rezervlerinin giderek azalıyor olması, tüm insanlık için olağanüstü hal ilan edecek kadar mühim bir meseledir.” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Karaman Kadın Kolları Başkanı Havva ŞAHİN, “Su kaynaklarımızın azalması doğa olayları ile ilgili olduğu kadar, su tüketiminin bilinçsizliği ve yanlış kullanımı ile de alakalıdır. Bilinçli şekilde yapılacak su tasarrufu, tüm canlılar için atılacak çok önemli bir adımdır.” dedi.

Başlattıkları kampanya ile su kaynaklarının tükeniyor olmasına dikkat çekmek istediklerini vurgulayan Şahin, “Su kaynaklarımızın azalması doğa olayları ile ilgili olduğu kadar, su tüketiminin bilinçsizliği ve yanlış kullanımı ile de alakalıdır. Bilinçli bir şekilde yapılacak su tasarrufu, tüm canlılar için atılacak çok önemli bir adımdır” ifadelerini kullandı.

EVİMİZDEKİ TASARRUFLA BİNLERCE TON SUYU KURTARABİLİRİZ

“Bir Damla Tasarruf” ismi ile tüm yetkili kurumları, STK’ları ve vatandaşları suyu bilinçli kullanmaya davet ettiklerinin altını çizen Şahin, “Evimizde, işimizde, kurumlarımızda, tarım arazilerimizde yapacağımız bilinçli kullanım, tonlarca suyun kazanımı anlamına gelecektir. Evlerimizde bireysel olarak alacağımız tedbirlerle ciddi oranda suyu yeniden kazanabiliriz. Sadece elimizi yıkarken, dişimizi fırçalarken bile suyu kapatmak yılda 48 ton su tasarrufu sağlıyor. 48 ton su ne demek? 1 ton su 1 metreküp suya, 1 metreküp su ise bin litre suya tekabül ediyor. Günlük su kullanımımızın yüzde 26’sı tuvalet, yüzde 22’si çamaşır makinesi, yüzde 17’si duş, yüzde 16’sı musluklar, yüzde 5’i diğer kullanımlar ve yüzde 14’ü ise iç tesisat sızıntılarından oluşuyor” diye konuştu.

BİR ADIMLA NELER KAZANABİLİRİZ?
“Bir Damla Tasarruf” çağrılarına destek olan her vatandaşın katkılarını yansıtmak adına aylık faturalarında kıyaslama yapmalarını ve Kadın Kolları ile paylaşmalarını talep eden Şahin, böylece bir tasarruf adımı ile neler yapılabileceğini, neler kazanabileceğini görmeyi hedeflediklerini belirtti. Tüm vatandaşları kampanyaya destek vermeye davet eden Şahin, “Hep birlikte el ele verip, bilinçli hareket ederek geleceğimizi kurtarabiliriz. Sizler de, tasarruf için bir adım atın” dedi.