Hatipoğlu; İYİ Parti seçime giriyor dedi.

Hatipoğlu; İYİ Parti seçime giriyor dedi.
İYİ Parti Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, İYİ Partinin seçime gireceğini söyledi.
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin bugün yaptığı erken seçim çağrısının ardından, siyasi kulislerde en çok sorulan soru geçen yıl kurulan İyi Parti’nin seçimlere katılıp katılamayacağı oldu.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 26 Ağustos'ta seçimin gerçekleşmesi durumunda İYİ Parti'nin seçime giremeyeceğini ifade etmesinin ardından, İyi Parti Genel Sekreteri ve sözcüsü Aytun Çıray, İyi Parti’nin Siyasi Partiler Kanunu uyarınca seçimlere katılabilmek için tüm yasal gerekliliği 28 Aralık 2017 tarihinde tamamladığını söyleyerek 28 Haziran 2018 tarihinden sonra yapılacak her türlü seçime katılmaya hukuken hak kazandığını vurguladı.
 
İYİ Parti Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, konu hakkında karamaninsesi.com’a özel bir açıklamada bulunarak, B ve C Planlarının olduğunu belirtti.
 
İYİ Parti’nin Siyasi Partiler kanununun talep ettiği bütün hukuki sürecini tamamladığını belirten İsmet Hatipoğlu; “ Bazı planlar oynanmak isteniyor, İYİ Parti’nin seçimlere girmemesi için elinden gelen çalışmaları yapmaya başladılar. Ama beyhude işlerle uğraşıyorlar. Kimse İYİ Parti’nin önünü kesemez. Biz bütün hukuki süreci tamamladık. Aynı durumda olan Merkez Partisi gibi yaklaşık 9 farklı parti seçimlere girdi. Önümüzde emsal var. İYİ Parti’nin seçimlere girmesini engelleyemezler. Biliyorsunu ki Türkiye'de Adaletten bahsetmek mümkün değil, farklı entrikalar sergileyebilirler Eğer resmi olarak İYİ Parti bayrağı altında seçimlere sokmazlarsa bizimde B ve C Planlarımız var. Ne olursa olsun İYİ Parti teşkilatları yoluna devam edecektir. Sayın Bahçeli'nin bugün erken seçim istemesinin altında siyasi bir taktik var. Bence bunu Sayın Cumhurbaşkanı İstiyor ama Bahçeli istemiş gibi yapılması planlanıyor. Bildiğiniz gibi 2002 seçimlerini de sayın Bahçeli istemişti o dönemde ki durum ortada. ” Dedi.