Hastanede ki İstifa haberlerinin perde arkası

Hastanede ki İstifa haberlerinin perde arkası
Karaman Devlet Hastanesini hakkında son günlerde çıkan haberlerin perde arkasında neler var.
Karaman Devlet hastanesi hakkında son günlerde çıkan “ Doktorlar İstifa ediyor”  haberlerinin perde arkası hiçte aktarıldığı gibi olmadığı görüldü. Kamuoyunda konuşulan iddiaların ana hedefinde mevcut sağlık yöneticilerinin yıpratılması esas alındığı izlenimi taşıyor.
 
Yapılan algı haberlerinde 30’u aşkın doktorun bir anda istifa ettiği ve bunun mevcut yönetimden kaynaklandığı işaret ediliyor. Oysa ayrılan doktor sayısı sadece 28 iken giden bu doktorların yerine aynı sayıda yeni doktorlar geldi. Yani Hastanede doktor boşluğu olmadığı görüldü. 
 
Diğer bir açıdan bakıldığında Mevcut yönetimin yıpratılması için doktorların sürekli istifa etmeye başladıkları algısı oluşturulurken ayrılan 28 doktordan 7 uzman hekimin yılbaşı öncesi ayrılmak istedikleri dilekçelerde mevcut. Bu da mevcut yönetimle alakalı olmadığını gösteriyor.
Bunun yanı sıra aynı ocak ayı içerisinde 15 uzman hekimin Yandal sınavını kazandıkları için ayrıldığı görüldü. Yandal her doktorun kariyeri açısından önemli olmasından dolayı rutin bir olay olarak bilinmektedir.
 
Bunda da mevcut yönetimin ocak ayında görevine başlaması nedeniyle yönetimle her hangi bir sorun olmadığı net bir şekilde görülmektedir. 
Bunların dışında kalan yaklaşık 6 doktorun ise özel hastanelerin verdiği teklifleri cazip gördükleri için kabul ettiği sağlık camiasında herkes tarafından biliniyor, Bunun nedeni ise Özel Hastaneler Devlet hastanesinin verdiği maaşın yaklaşık 4 katını vermesinden kaynaklanıyor.
 
Kısacası İstifa dilekçelerinin verildiği tarihler ile yeni yönetimin göreve başlama tarihi yaklaşık aynı döneme dek gelmesi herhangi bir sorunun olmasının söz konusu olmadığını ortaya koyuyor. Ve giden doktorların yerine yeni doktorların gelmesi ve herhangi bir sıkıntının olmadığını gösterirken, olayın sadece yıpratma haberlerinden ibaret olduğu anlaşılmaktadır.