Hasan Çalışʹtan Ahi Haftası Mesajı

Hasan Çalışʹtan Ahi Haftası Mesajı
MHP Karaman Milletvekili Op. Dr. Hasan Çalış, Ahilik Kültür Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı:
Hasan Çalış yayınladığı mesajda şunları söyledi;
Ahilik kültürü; Türk toplumunda çalışma hayatına ve sosyal yaşama, önemli katkılar sağlamıştır. Ahilik kültürünün özünü oluşturan dürüstlük ve iyi ahlak geleneği tam 13. yüz yılda başlatılmıştır.
Ticarette ve sosyal hayatta doğruluğu, tüketiciye saygıyı ve iyi ahlakı ilke edenen Ahilik kültüründe, birlik bereberlik ve dayanışma vardır. Bu kültüre sahip olanlar, en zor günlerinde bile mesleki dayanışmayı elden bırakmamışlardır. “Ben siftah yaptım. Siftah yapmayan komşumdan alın” diyebilen kültürden bugünlere gelinmiştir.
Ahilikte, iş ve meslek ahlakı kabul edilmesi gereken mecburi kurallar arasında hemen hemen birinci sırada yer almaktadır. İş ve meslek ahlakında; kendisinden önce başkalarını düşünmek ve kollamak, hak ettiğinden fazlasını almayarak ve kanaatkar olmak vardır.
İşte böyle bir ahilik kültürüyle yetişen Türk toplumu, bugün ekonomik ve sosyal alanda tüm dünyada önemli başarılar elde etmiş ve ticaret hacmini genişletmiştir. Ülkemizin dünya ticaretindeki başarısı, ahilik kültüründen gelmektedir. Ahilik kültüründe yer alan dürüstlük ve iyi ahlak, hem ticari alanda hem de sosyal alanda her zaman ön planda yer almıştır.
Bu vesileyle, Ahilik Kültür Haftası’nın; tüm ülkemize ve Karamanımıza hayırlara vesile olmasını dilerim.