HOCA AHMET YESEVİ İLKÖĞRETİM OKULUNDAN ÇEVRE BİLİNCİ PROJESİ

HOCA AHMET YESEVİ İLKÖĞRETİM OKULUNDAN ÇEVRE BİLİNCİ PROJESİ
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Projesi kapsamında Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu öğrenci ve velileri arasında geri dönüşüm ve çevre bilinci oluşturuluyor.
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Okul Müdürü Mesut TEKİN ; ‘’Günümüz dünyasının en büyük problemlerinden biri geri dönüşümü olan çevresel atıkların ekonomiye kazandırılamaması ve bu atıkların düzenli toplanılamaması dolaysıyla çevre kirliliğidir. Oysa bugün çöpe giden atıkların önemli bir bölümü yeniden kullanılabilir. Cam, plastik, kâğıt-karton, metal gibi ambalaj atıkları çeşitli işlemler gördükten sonra yeni bir hammadde olabilirler Bu sorunun önüne ancak bilinçli bir neslin yetiştirilmesi ile geçilebilir. Atıkların çevreye verdiği zararları anlatmak, bu atıkların ülke ekonomisine nasıl geri dönüştürülebileceği konusunda ilk önce okuldaki tüm öğrencilerimizi değişik sunum ve broşürlerle bilinçlendirdik. Ardından okulda kurulan ayrı ayrı sınıflandırılmış geri dönüşüm kutuları yardımı ile atıkların toplanmasına başlanmıştır. Öğrencilerimizi ve ailelerini bu konuda bilinçlendirmek ve atıkların geri dönüşüm yolu ile ekonomiye kazandırılarak bu alışkanlığın tüm Karaman’ımıza yayılmasını sağlamayı amaçlamaktayız. ‘’dedi.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu idareci ve öğretmenlerini bu başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.