HİSAR MAHALLESİNDE YAĞMUR SUYU PROBLEMİ BİTİYOR

HİSAR MAHALLESİNDE YAĞMUR SUYU PROBLEMİ BİTİYOR
Karaman Belediyesi su ve kanalizasyon ekipleri, yaptıkları çalışmalarla şehrimizin altyapı sorunlarına çözüm getiriyor.
Özellikle yağışların arttığı bu günlerde altyapı çalışmalarında atağa kalkan Karaman Belediyesi, yağmur suyu drenaj projesi ile Hisar Mahallesi’nin altyapısında bulunan eksikleri tamamlamayı hedefliyor.
Karayolları müdürlüğü ile Kale arasında yapımına başlanan yağmur suyu drenaj çalışmaları ile; biriken yağmur suyunun tali borularla ana drenaj hattı üzerinden şehrin dış noktalarına deşarjı sağlanacak.
Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Emin Ege: “Şu an Hisar Mahallesi’nde yağmur suyu şebekesi çalışmalarımız devam ediyor. Mahallenin sokaklarında biriken yağmur suları, horege boru ile yapılacak şebekeye ızgaralar ilave edilerek, ana hat üzerinden şehrin dış noktalarına deşarjıyla yağmur sularının sokaklarda birikmesi engellenecektir.” dedi
Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu ise: “İçinde bulunduğumuz beş yıllık hizmet döneminde Karaman’ın alt yapı sorununu ortadan kaldıracak projeleri hayata geçireceğiz. Şehrimizin altyapı sorunu kalmayacak. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz yoğun mesai vererek içinde bulunduğumuz yağışlı günlerde vatandaşımızı mağdur etmemek için çalışmalarını hızlandırdılar. Özellikle Hisar Mahallemizde bugüne kadar hiç yağmur suyu hattı yapılmamış. Hayata geçirdiğimiz projeyi en kısa sürede tamamlayıp, Hisar Mahallesinin yağmur suyu çilesinden bir an evvel kurtulmasını istiyoruz.” dedi.