HES Barajıyla İlçenin Kaderi Değişebilir.

HES Barajıyla İlçenin Kaderi Değişebilir.
Ermenek Belediye Başkanı Necati Akpınar, Hes Barajı hakkında bazı açıklamalarda bulundu.
Yaklaşık 3 ay önce su tutulmaya başlanan Ermenek Hidroelektrik Santrali (HES) baraj gölünün ilçenin kaderini değiştireceğini belirten Ermenek Belediye Başkanı Necati Akpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ermenek ilçesinin bozulmamış doğası, eşsiz güzelliğiyle, tarih boyunca her zaman doğa tutkunlarının ilgisini çektiğini söyledi.
 
Ermenek Çayı üzerine kurulan HES Baraj gölünde 3 ay önce su tutulmaya başlandığını anımsatan Akpınar, şunları kaydetti:ʹʹErmenek vadisi keşfedilmemiş sırlarıyla birlikte sular altında kaldı. Baraj gölüyle birlikte bir güzellik yok oldu, ancak onun yerine başka bir güzellik geldi. HES Baraj gölü, ilçenin kaderini değiştirecek. Şimdiye kadar yörede hiç görmediğimiz su kuşları burada görünmeye başladı. Sandal getiren kurumlar var. Yakında göle yavru balık da bırakılacak. Göl ile doğa birleştiğinde burası eşsiz bir yer olacak.ʹʹ
 
İnsanların tatillerini deniz kenarı yerine doğayla baş başa kalabilecekleri yerlerde geçirmeyi tercih ettiklerini ifade eden Akpınar, ʹʹBaraj gölünde su sporlarının yapılabileceğini öğrendik. Özellikle yelken sporu için gerekli rüzgârlar burada esiyor. Turizm yatırımı yapacak insanları ilçemize davet ediyorum. Turizm için bir tek denizimiz eksikti, şimdi o da varʹʹ dedi.