HAYVAN YENİ YERİNE TAŞINIYOR

HAYVAN YENİ YERİNE TAŞINIYOR
Karaman Vali Hakkı Teke Ormanı içerisinde bulunan ve daha önce Hayvanat Bahçesi olarak düzenlenen Karaman Belediyesi ait Hayvan Barınağı yeni yerine taşınıyor.
Karaman Belediyesi Hayvan Barınağı olarak faaliyet gösteren fakat ilerleyen zaman içerisinde yapının yetersiz kalmasından dolayı Karaman Belediyesi tarafından barınağın yeniden düzenlenmesine karar verildi.
 
Karaman Belediyesi Hayvan Barınağının yeni yeri Urgan Mahallesi, Asfalt Şantiyesi arkasında bulunan bölgeye taşınması uygun görülmüştür. 500 baş hayvan kapasiteli yeni yapılacak olan barınağın yönetmeliğe uygun standartlarda tasarlanacağı bildirildi.
 
Konuya ilişkin olarak Karaman Belediyesi Veteriner Hizmetlerinden yapılan açıklamada; “Hali hazırda kullanmakta olduğumuz bina Hayvan Barınağı olarak kullanıma uygun değildir. 9 adet büyük kafeste bazen 250 köpek sayısına ulaşılıyor. Bu sebepten dolayı büyük sıkıntılar yaşanıyor. Buraya gelen köpekler başıboş köpekler olduğundan saldırgan hareketler göstermektedir. Aynı zamanda kapalı kısım yetersizliğinden dolayı hastalık riskleri artmaktadır.  Yeni yapılacak olan Hayvan Barınağında Çevre Bakanlığının Tip Projesini uygulayacağız. Yeni barınağın açık serbest alanları olduğu gibi tehlikeli hayvanlar içinde özel kafesleri olacaktır” denildi.
 
Yeni Hayvan Barınağının kısa süre içerisinde tamamlanacağı bildirildi.