HASAN ERKANʹDAN 18 MART MESAJI

HASAN ERKANʹDAN 18 MART MESAJI
Ak Parti Millet Vekili Aday Adayı 18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlama Mesajı
Ak Parti Millet Vekili Aday Adayı 18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlama Mesajı
 
Çanakkale Zaferimiz  Kurtuluş Savaşı ateşinin yüreklerde yakılıp, milletçe yeniden doğuşumuzun başlangıcı olmuştur. Bu zafer, Türk ve dünya tarihi için bir dönüm noktasıdır. Kahramanlık ve fedakârlığın doruk noktasına ulaşarak, Viyana önlerinden itibaren Anadoluʹya doğru sürekli gerileyen Devlet-i Aliye-i Osmaniye’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin yeniden dirilişinin emaresidir.
 
 
 
Çanakkale Savaşları; büyük Türk Milletinin, tarih önündeki en büyük hesaplaşmalarından birisidir. Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk Milletinin neleri başarabileceğinin en güzel ispatıdır.
 
 
 
“Çanakkale geçilmez diyen Türk milleti, elde ettiği zaferle dünya harp tarihinde benzeri görülmeyen bir zafere imza atmıştır. Çanakkale Zaferi bugün hür yaşadığımız bu topraklara kolay sahip olmadığımızın en önemli göstergesidir. Bugün Türkiye üzerine oyun oynayanlar bilmelidirler ki, Türk milleti tarihinin tüm zor dönemlerinde olduğu gibi bugünde bu oyunları bozacak güce sahiptir. Vatanımızı bölmeye, parçalamaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir.
 
Bu inançla Çanakkale Zaferi’nin 96. yıldönümünü kutluyor,  kanlarıyla bu zaferi yazan şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum” dedi.