HASAN ÇALIŞʹTAN KÖYLÜYE SÖZ; ÖTV ve KDVʹYİ KALDIRACAĞIZ

HASAN ÇALIŞʹTAN KÖYLÜYE SÖZ; ÖTV ve KDVʹYİ KALDIRACAĞIZ
ÇALIŞ, KÖYLÜYE EMEĞİNİN KARŞILIĞINI VERECEĞİZ
MHP Karaman Milletvekili ve Milletvekili Adayı Op. Dr. Hasan Çalış, köylünün dokuz yıldır emeğinin karşılığını alamadığına işaret ederek, mazotta, gübrede ve ilaçta ÖTV ve KDV’yi kaldıracaklarını söyledi.
 
 MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış, beraberinde ikinci sıra milletvekili adayı Hamza Koçak MHP Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu ile birlikte Ermenek, Sarıveliler, Başyayla ve Güneyyurt parti teşklilatlarını ziyaret etti. Elmayurdu, Karapınar, ve Kışla Köylerinide ziyaret eden Çalış ve beraberindekiler köylülerle dertleşti. Köylülerin son dokuz yıl içinde meğinin karşılığını alamadığını hatırlatan Çalış, kendi iktidarları döneminde köylünün emeğinin karşılığını alarak doğduğu yerde doyacağını vurguladı. Çalış sözlerini söyle sürdürdü:
“Tarımsal destekler kademeli olarak gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 1,5’u düzeyine çıkartılacaktır. Halen yüzde 0.5 olan toplam destek miktarı ilk etapta iki kat arttırılarak yüzde 1’e çıkarılacak ve yaklaşık 12,5 milyar lira tarımsal destek yapılacaktır. Besi hayvancılığının desteklenmesi amacıyla bütçeden yapılan destek ödemeleri yüzde 50 oranında arttırılacaktır. Hayvancılık desteği, bugünkü 1 milyar 250 milyon lira düzeyinden 2 milyar lira’ya yükseltilecektir. Küçük çiftçilerin desteklenmesi amacıyla mazot, gübre, ilaç, tohum ve fide gibi tarımsal girdiler üzerindeki ÖTV ve KDV kaldırılacaktır. Orta ve büyük ölçekte üretim yapan çiftçilerin kullandığı bu girdilerin üzerindeki ÖTV ve KDV kademeli olarak yüzde 50 oranında düşürülecektir. Buğday, mısır, pamuk, soya, ayçiçeği, çeltik, fındık, üzüm, kayısı, zeytin ve yerfıstığı gibi ürünler için özel destekleme programları geliştirilecek ve bu ürünlere fiyat garantisi verilecektir. Sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrik tarifesi farklılaştırılarak çiftçilerimize daha ucuz elektrik temin edilecektir. Mayınlı araziler mayından arındırılarak tarımsal amaçlı kullanılmak üzere yoksul çiftçilere dağıtılacaktır. Tarımsal ihracata sağlanan destekler arttırılacaktır. Arz fazlası ürünlere ihracat ve pazarlama desteği sağlanacaktır. Et ve Balık Kurumu et piyasasını düzenleyecek etkin bir müdahale kurumu olarak yeniden yapılandırılacaktır. Et ve sütte garanti fiyat uygulamasına geçilecektir. Hazine arazilerinde tarımsal üretimde bulunanların tarımsal desteklerden yararlanması sağlanacaktır. Hazine ile olan uyuşmazlıklar giderilecek ve araziler kullanıcılarına uzun vadeli olarak kiralanacaktır.”