HALKIN SABRI TAŞTI, KALDIRIM İŞGALLERİ NE ZAMAN BİTECEK

HALKIN SABRI TAŞTI, KALDIRIM İŞGALLERİ NE ZAMAN BİTECEK
Bazı esnafların dükkân ve mağazalarının önünü tamamen kapatarak yayaların geçişine mani olmalarının vatandaşları mağdur ettiği öğrenildi.
Karaman Belediyesi’ne kaldırımlarla ilgili her gün yoğun şikâyetler geldiği bildirilirken, bazı esnafların dükkân ve mağazalarının önünü tamamen kapatarak yayaların geçişine mani olmalarının vatandaşları mağdur ettiği öğrenildi.
Kendileriyle konuştuğumuz birçok vatandaş; kaldırımların yayaların hakkı olduğunu, pek çok konuda iyi işler yapan Karaman Belediyesi’nin bu konuda neden böyle toleranslı davrandığını anlayamadıklarını söyleyerek, Belediye ve Belediye Başkanından bu konuyu kısa sürede çözmelerini istediler.
İrili-ufaklı birçok belediyenin bu konuyu çoktan hallettiğini ifade eden vatandaşlar, şunları kaydettiler: “Karaman’a özel bazı çareler üretilebilir ve bunlarda belediyemiz tarafından rahatça uygulanabilir. Bazı belediyeler; dükkânın veya mağazanın cephe aldığı cadde ve sokakta fiziki ve yaya trafiğine uygun olarak mesafe belirleyip, bu mesafeyi bir çizgi ile tespit edip bu çizginin dışına eşya koyan dükkânları tavizsiz olarak cezalandırıyorlar. Böylece bu konuyu çözüme ulaştırıyorlar. Şimdi Karaman’a gelen bir yabancı, yayaların kaldırımlarda yürüyemediğini söylüyorlar. İşgal edilmeyen kaldırım bulsak yürüyeceğiz. Fakat yok. Belediyenin ivedi olarak bu konuya bir çare bulmasını istiyoruz.”
Bu konuda görüşlerini aldığımız Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu ise vatandaşlardan en çok kaldırım işgalleri konusunda şikâyet aldıklarını belirterek: “Konunun üzerinde çalışıyoruz. Hatta bu sorun ile ilgili belediyemizin ve Karaman da yayın yapan internet sitelerinde bir anket çalışması başlattık. Ankette vatandaşlarımızın kaldım işgaline karşı ne düşündüklerini sorduk. Bu çalışmanın sonucu da nasıl bir yöntem uygulayacağımız hususunda bize yardımcı olacak ve kısa bir süre sonra bu konuda bazı çözümler geliştireceğiz” dedi.