Gurbetçinin Ayağını Bileğinden Yapılan Anjiyo Kurtardı

Gurbetçinin Ayağını Bileğinden Yapılan Anjiyo Kurtardı
zun yıllardır Almanya’nın Köln kentinde yaşayan emekli kaynak ustası İbrahim Buzağıcı (74), damar tıkanıklığı nedeniyle sağ ayağını kaybetme tehlikesi yaşadı.

Daha önce de aynı sorun nedeniyle 2 parmağını kaybeden, tansiyon hastası olan Buzağıcı’nın ayağı, Medical Park Tarsus Hastanesi’nde periferik anjiyo (bacak damarlarına anjiyo) tekniği sayesinde kurtarıldı.
Evli ve 2 çocuk sahibi İbrahim Buzağıcı, damarlarındaki sorun nedeniyle ilk kez 2006 yılında rahatsızlandı. Ayaklarında uyuşma yaşayan Buzağıcı’nın sağ ayağındaki 2 parmağı damar tıkanıklığı yüzünden kesildi. Genellikle Almanya’da yaşayan İbrahim Buzağıcı, kısa süre önce memleketi Tarsus’a geldiğinde ayağında morarma ve parmağında yara oluştu. Medical Park Tarsus Hastanesi’ne başvuran Buzağıcı’yı Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Abdurrahman Tasal muayene etti.
YÜRÜMEKTE ZORLANIYORDU
Tetkik sonuçlarına göre ayak parmaklarını besleyen damarların diz altından itibaren tamamen tıkalı olduğu görülünce Doç. Dr. Tasal, periferik anjiyo uygulanmasına karar verdi. İbrahim Buzağıcı’nın da kabul etmesi üzerine, periferik anjiyo yapıldı. Buzağıcı’nın tıkalı damarı, uygulanan teknikle tamamen açıldı. Hastaneye geldiğinde yürümekte dahi zorlanan, ayağının kesilmesi tehlikesi bulunan hasta, bisiklet sürebilir hale geldi. İbrahim Buzağıcı, “Daha önce iki parmağım kesilmişti. Bu kez ayağımı kaybetme tehlikem vardı ama çok şükür iyileştim” dedi.
TAM AÇIKLIK SAĞLANDI
Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Abdurrahman Tasal, hastanın uzun yıllardır yoğun sigara içtiğini ve tansiyon hastalığı bulunduğunu, bunun da damarlarının tıkanmasında önemli bir etken olduğunu söyledi. Operasyon hakkında da bilgi veren Doç. Dr. Tasal, “Periferik anjiyo uygulamasında, ayak bileğinden lokal anestezi altında ince iğneyle girilerek, damara aşağıdan yukarı doğru özel tellerle geçildi. Ardından ilaç kaplı balon uygulandı ve tam açıklık sağlandı. Hastanın ayağı kesilmekten kurtuldu” diye konuştu.