Gülen'i vermezlerse İncirliği Kapatırım

Gülen'i vermezlerse İncirliği Kapatırım
CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Amrika'dan Fethullah Gülen'i isteyeceklerini vermezlerse eğer İncirliği ABD'ye kapatacağını söyledi.

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce CNNTürk'de Hande Fırat'ın sorularını cevapladı. Muharrem İnce, Fethullah Gülen'i ABD'den isteyeceğini verilmediği takdirde İncirlik hava üstünü ABD'ye kapatacaklarını  belirtti.

Muharrem İnce canlı yayında FETÖ elebaşı Gülen hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. İnce, “Ben 24 Haziran’da cumhurbaşkanı olduğumda 3 ay içerisinde yargıyı düzelteceğim ve ABD’den FETÖ’yü iade edin, eğer iade etmezlerse 24 Aralık’ta İncirlik’teki ABD askerleri NOEL’i Amerika’da kutlarlar diye bir açıklama yapmıştım. Bu açıklamadan sonra ABD’liler beni aradı. Bana bu konuda hak verdiler ancak ‘Türkiye Fethullah Gülen’i henüz usulüne uygun bir şekilde bizden geri istemedi’ dedi.

Yani Türkiye Cumhuriyeti, Fethullah Gülen’in iadesini usulüne uygun bir şekilde istememiş. Ben Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Türkiye Cumhuriyeti devleti Fethullah Gülen’in iadesi için usulüne uygun ABD’ye bir başvuru yapmış mıdır?” ifadelerini kullandı.