Gökhan Alkan Tekrar Başkan

Gökhan Alkan Tekrar Başkan
Karaman Ticaret Odası seçimleri gerçekleşti. Mevut Başkan Mustafa Gökhan Alkan tekrar başkan oldu.

Karaman Ticaret Odası tarihinde ilk defa tek liste halinde seçime girdi. 2267 seçmenin katıldığı seçimde mevcut başkan Mustafa Gökhan Alkan tekrar başkan seçildi.

Mustafa Gökhan Alkan yaptığı basın açıklamasında bütün seçmenlerine teşekkür ederek şunları söyledi; " 18/08/2022 tarihinde odamıza iletilen TOBB Seçim Takvimi yazısını takip eden 23/08/2022 tarihli ilk yönetim kurulu toplantısında gündem maddesi olarak ele alınarak, seçim ile ilgili çalışmaların başlaması kararı verilmiş olup, yazıda belirtilen seçim takvimi doğrultusunda yazışmalar başlatılmıştır. 31/08/2022 tarihinde odamız sitesinde ve Basın İlan Kurumu marifeti ile üye listelerinin askı ilanı, 02/09/2022 tarihinde Merkez İlçe Seçim Kurulu’na başvuru, 06/09/2022 tarihinde de Seçim Kurulu’nun bildirmiş olduğu seçim takvimi ilanı, yine odamız sitesinde ilan edilmiştir.

5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu’nun 84’üncü maddesi gereği yürütülen işlemler neticesinde Türkiye’nin en güçlü ve en demokratik sivil toplum örgütüne yakışır bir biçimde 02/10/2022 tarihinde İstiklal İlkokulu’nda saat 09.00 ile 17.00 arasında, Merkez İlçe Seçim Kurulu’nun nezdinde, 12 sandıkta toplam 2267 seçmenin yer aldığı listelerle Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeleri seçimimiz gerçekleşmiştir.
 
Bilinen kadarıyla, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası tarihinde ilk defa tek listeyle girilen seçim olması, mevsim itibariyle güzel hava, hasat mevsimi vb. etmenlerle katılımın az olacağı beklentisinin aksine bazı seçmenlerimizin de eşi ve çocuklarıyla katılım sağlayarak bir bayram havasında demokrasi ve özgür iradenin göstergesi olarak yoğun bir katılımla gerçekleşen seçimler bizleri mutlu etmiş, gelecek için umutlu kılmıştır.
 
Seçime bizzat iştirak eden Sayın; Ak Parti İl Başkanı, CHP İl Başkanı ve İlçe Başkanı, İyi Parti İl Başkanı, BARO Başkanı, Ayrancı Belediye Başkanı, Sudurağı Belediye Başkanı, MHP MYK Üyesi, Ticaret Borsası Başkanı, Üretici Birlikleri Başkanları, KAREV Başkanı, Mersin Karamanlılar Derneği Başkanı’na ve telefonla başarı dileklerini ileten TOBB Başkanımıza, Kamu Kurum Müdürleri ve Sivil Toplum Örgüt Başkanlarımıza, TOBB çatısı altında birlikte çalışma arkadaşlığı yaptığım Oda ve Borsa Başkanlarımıza, seçimimize katılım sağlayan ve telefonla ulaşıp başarı dileklerini ileten tüm üyelerimize teşekkür ederim.
 
4 yıl boyunca beraber çalıştığımız, yeni dönemde mazeretleri dolayısıyla yer alamayan komite ve meclis üyelerimize de şimdiye kadar ki çalışmalarından dolayı teşekkür eder, yaşamlarının geri kalan kısmında sağlık ve başarı dilerim.
 
Yeni dönemde görev alan 80 kişilik komite ve 34 kişilik meclis üyesi arkadaşım ve şahsım adına da ilimizin ve odamızın hak ettiği yeri alabilmesi için var gücümüzle çalışacağımızın sözünü vererek kendilerini tebrik ederim." dedi.
 
İŞTE MESLEK GRUPLARI