Gevher Hatun Koleji, depremzede öğrencilere kucak açtı

Gevher Hatun Koleji, depremzede öğrencilere kucak açtı
Karaman Özel Gevher Hatun İlköğretim Okulu, depremzede öğrencilere sahip çıktı.
Karaman Özel Gevher Hatun İlköğretim Okulu, depremzede öğrencilere sahip çıktı. Okul Müdürü Tanju Yıldırım Van’daki depremzedelere maddi-manevi olarak yaptıkları yardımların yanında eğitimleri yarım kalmasın düşüncesi ile 4 öğrenciye kucak açtıklarını söyledi. İkisi anasınıfı, diğerlerinin de 5. ve 8.sınıf öğrencileri olduğunu dile getiren Yıldırım, sosyal sorumluluk projesi kapsamında imkânlarını seferber ettiklerini ifade etti.
 
Okul Müdür Yardımcısı Çağrı Alp Karakaya derslerine de girdiği öğrenciler ve aileleri için yaşadıkları deprem felaketinin çok zor bir durum olduğunu söyleyerek hem eğitim anlamında hem de maddi anlamda destek çıkılmasının önemine dikkat çekti. İki haftadır birlikte oldukları öğrencilerle ders dışında da beraber olduklarını belirten Karakaya ‘’Van’da her şey düzelene kadar biz elimizden geleni yapacağız. Umarız yaşadıkları depremin psikolojik zararlarını en aza indirebiliriz.’’  dedi.
 
Anasınıfı öğrencilerinin de okuldan memnun olduğunu söyleyen Karakaya, kendilerinin yeni arkadaşlarıyla iyi vakit geçirdiklerini, Van’daki babalarını özleseler de annelerinin yanında her şeyden habersiz oyunlar oynadıklarını dile getirdi.
 
 
 
Mayıs’taki sınav öncesi eğitimimin aksamaması benim için önemli
 
 
 
Van’daki depreme hafta sonu gittiği Seviye Belirleme Sınavlarına hazırlandığı dershanede yakalanan 8.sınıf öğrencisi Mehmet Gülecen, bulundukları binada can kaybının yaşanmadığını, yaralanan kimsenin de olmadığını ancak çok korktuklarını söyledi. Okullara ve dershanelere ara verildiğini belirten Gülecen ‘’Mayıs ayında yapılacak sınav benim için çok önemli bir sınav. Birkaç ay olsa da ara verilmesi, sağlıklı bir çalışma ortamının bulunmaması benim için büyük kayıp olacaktı. Böyle bir dönemde Karaman’da Gevher Hatun İlköğretim Okulu’nda eğitimime devam edebilmem çok güzel oldu. 5. sınıfa giden kardeşime ve bana sahip çıkan okul yönetimine ve ilgililere teşekkür ediyorum.’’ dedi. Annesinin Karaman’da ancak babasının Van’da olduğunu söyleyen Gülecen, Şubat tatiline kadar zor bir süreç geçireceklerini ancak mevcut durumlarının şükredilecek bir durum olduğunu söyledi.