Gaziantep'te ekmek karnesi dağıtılmaya başlandı

Gaziantep'te ekmek karnesi dağıtılmaya başlandı
AK Partili Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ekmek fişi dağıtmaya başladı. Dağıtılan fişlerin BİM'de dahi geçmemesi tepkilere yol açtı.
AK Partili Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Fırıncılar Odası, 200 gram somun ekmeğin fiyatının 2.5 liradan 1.5 liraya gerilediğini "müjde" diyerek duyurmuştu. AK Partili belediyenin indirim için ekmek fişi dağıttığı ortaya çıktı. Belediyenin dağıtılan fişlerle ekmekte 1 buçuk lira indirim yaptığı belirtilirken, dağıtılan fişlerin BİM'de dahi geçmemesi vatandaşların tepkisine yol açtı.
 
Cumhuriyet'ten Deniz Ogan'ın haberine göre CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Avukat Umut Yılmaz, iftara gittikleri bir ailenin elinde 30 adet bu fişten olduğunu dile getirdi. Yılmaz, "BİM ve şehrin en ünlü marketi Oli'ye gittim. Buralarda fiş geçmiyor. Vatandaş ise ekmek fişi veriyorlar ama hiçbir market kabul etmiyor diyor" dedi.
 
Fişin kimlere ve nasıl verildiğinin bilinmediğini ifade eden Yılmaz, "Sorularımıza cevap alamıyoruz. Fatma Şahin artık şehrin sahibi gibi davranıyor. Bu bir karne sistemi. Bizim karşı çıktığımızı bildikleri için karne değil fiş yazıyorlar. Bir aya kadar şeker karnesi ya da fişlerini de göreceğiz. Duyumlarını alıyorum" ifadelerini kullandı.