GURBETÇİLER İÇİN ÖZEL MASA OLUŞTURULACAK

GURBETÇİLER İÇİN ÖZEL MASA OLUŞTURULACAK
Karaman Belediyesinde yurt dışında çalışan Karamanlıların sorunlarının tespiti ve çözümü için özel bir masa oluşturulacağı bildirildi.
Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Karamanʹın merkez ilçe nüfusunun 130 bin olmasına rağmen bugün çeşitli Avrupa ülkelerinde 200 bine yakın Karamanʹlının yaşadığını söyledi.
 
Avrupa’da yaşayan Karamanlıların özellikle üçüncü ve dördüncü kuşaklarının kendi memleketlerinde ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade eden Uğurlu, şunları kaydetti: “Avrupaʹya yaptığımız ziyaret ve inceleme gezilerinde hemşehrilerimizin yaşadıkları yerlerde çok önemli yerlere geldiklerini gördüm. Artık tamamıyla oralara uyum sağlamışlar, kaynaşmışlar. Bu durum her ne kadar olumlu gibi gözükse de bu vatandaşlarımız kendi memleketlerine geldiklerinde belli sıkıntıları ortaya çıkarıyor. Gerek AB ülkeleri ile olan kültürel farklılıklarımız gerek bürokratik işlemlerdeki farklılıklar bazı sorunlar ortaya çıkarıyor. Hemşehrilerimizin geçmişte kötü tecrübeleri olmuş. Bu kötü tecrübeler bir güven sorununu ortaya çıkarmış.” dedi.
 
 
Karaman Belediyesi olarak yurt dışındaki Karamanlıların sorunlarının çözümü ve beklentilerinin karşılanması için bir masa oluşturacaklarını dile getiren Uğurlu: “Belediyemiz bünyesinde yurt dışındaki Karamanlılarla alakalı bir masa, birim oluşturacağız. Bu birimin başına ise yurt dışındaki şartları bilen arkadaşlar getireceğiz. Yurt dışındaki hemşehrilerimizle bu birimdeki arkadaşlar direkt muhatap olacak. Onların istek, sorun ve talimatlarını bu arkadaşlarımız vasıtasıyla öğreneceğiz. Bu arkadaşlarımız iyi derecede yabancı dil de bilecekler. Kuracağımız bu birim onlara ayrıca danışmanlık da yapacak. Kaybolan güvenin yeniden sağlanması açısından fayda sağlayacak.” şeklinde konuştu.