Forum Mersin, Uluslararası Fotoğraf Sergisine Ev Sahipliği Yapıyor

Forum Mersin, Uluslararası Fotoğraf Sergisine Ev Sahipliği Yapıyor
Forum Mersin Alış Veriş Merkezi, İbrahim Zaman Uluslararası Fotoğraf Yarışması Sergisini altıncı kez misafirlerine sunuyor.

Mersin Olba Fotoğraf Derneği (MOF) 2017 İbrahim Zaman 6. Uluslararası Fotoğraf Yarışması kapsamında Zehra Çöplü, Forum Mersin Özel Ödülüne sahip oldu. Forum Mersin, yarışmanın 6. yılında da kapılarını Mersin Olba Fotoğraf Derneği’ne açtı. Kazanan fotoğraflar, 6 Ekim 2017’ye kadar Forum Mersin Alış Veriş Merkezi’nde görülebilecek.

Forum Mersin’de ödül alanlarla bir araya gelen İbrahim Zaman, böyle bir yarışmanın kendi adına yapılmış olmasından gurur ve mutluluk duyduğunu ifade etti. Yarışmada Forum Mersin Özel Ödülünü almaya hak kazanan Zehra Çöplü ise Türkiye’de fotoğraf sanatına değer veren derneklerin çok önemli ve değerli olduğunu vurguladı. Fotoğrafçılığa telefonların hayata girmesi ile ilginin daha arttığını, özellikle gençlerin meraklı olduğunu ifade eden Çöplü, bu alanda çalışmak isteyen gençlerin kurulan dernekler aracılığıyla eğitilmesi gerektiğini kaydetti. Türkiye’de böyle yarışmalara destek bulmanın zorluğundan bahseden Çöplü, “Forum Mersin, yarışmanın başlangıcından bu yana desteğini sürdürüyor. Bu sebeple Forum Mersin’i ayrı bir yeri var. Ayrıca kentin alışveriş kültürünü oluşturuyor ve birçok ihtiyacına cevap verebilecek konumda bulunuyor” dedi.

Mersin Forum AVM Sanat Galerisi’nde açılan sergi, her yıl Forum Mersin tarafından destekleniyor. İbrahim Zaman Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda özel bir kategoriyi sahiplenen Forum Mersin, kategoride ödül alan eserlere de her yıl ev sahipliği yapıyor.