Fi Call Center Merkezini Karamana açıyor.

Fi Call Center Merkezini Karamana açıyor.
Yurtdışı çağrı merkezi faaliyeti gösteren Fi Call Center Merkezi Karaman olmak üzere 4 şube daha açtı.
Merkezi Karaman’da olan Fi Call Center çağrı Merkezi Karaman merkezli olarak toplam 5 nokta da hizmet verecek.
Firma tarafından yapılan açıklama da; "Çağrı Merkezi sektöründe Karaman’da kurumsal kimliği ile faaliyete başlayan Merkezi Karaman’da olan Fi Call Center; Antalya, Konya, Kayseri ve Sivas’ta da hizmet verecek.” Dedi.
 
Firmadan yapılan açıklamada; “ Karadağlılar grup iştiraki olan fi call center sektörün eksileri ve artılarını iş dünyasındaki tecrübe ve deneyimiyle sorunsuz hale getirmiştir.” Denildi.
 
Kurumsal kimliği ve vizyonel yapısıyla Call Center sektöründe, sektörün devlerinden biri olma yolunda ilerleyen Fi Call Center, yeni istihdam kapılarını da açıyor.
Devletten her hangi bir teşvik veya destek almadan kendi öz sermayesiyle yola çıkan Fi Call Center’de çalışmak isteyenlere kapılarını açan firmanın yetkililer tarafından yapılan açıklamada ; “ Karaman başta olmak üzere Antalya, Konya, Kayseri ve Sivas’ta ikamet edip Flemenkçe (Hollanda dili) bilenler bizlere başvursun. Bir Dil, Bir insandır düsturuyla baktığımız işimizde özellikle gençlerle beraber hareket etmek istiyoruz.” Denildi.
 
Fi Call Center’de çalışmak isteyenler Atatürk Bulvarı (30mt. Yol) üzerinde ki Akkoç Plaza kat 2 de yer alan merkez ofisine başvuru yapabilirler veya +90 536 974 42 70 - 0338 213 33 30 telefon numaralarını arayabilirler.