Fenerbahçe kupa istemedi

Fenerbahçe kupa istemedi
Futbol Federasyonu şampiyonun henüz belli olmaması nedeniyle son haftaya girilirken iki kupa yapılmasını kararlaştırdı.
Futbol Federasyonu şampiyonun henüz belli olmaması nedeniyle son haftaya girilirken iki kupa yapılmasını kararlaştırdı. Bu girişim Galatasaray’dan destek bulurken, Fenerbahçe’nin muhtemel bir şampiyonlukta Trabzon’da kupa kaldırmak istemediği öğrenildi

2007-2008 sezonunda Süper Lig şampiyonluğunun belirleneceği son hafta öncesi patlak veren kupa krizinde son sözü Futbol Federasyonu söyledi.
Futbol Federasyonu’nun Galatasaray - Oftaş ve Trabzonspor - Fenerbahçe maçlarında alınacak sonuçlara göre her iki takımın da şampiyonluk şansı bulunduğunu düşünerek Ali Sami Yen ve Avni Aker statlarına iki ayrı kupa götürme projesine Aziz Yıldırım’ın karşı çıktığı, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat’ın ise desteklediği ortaya çıktı.
Şampiyonu belirleyecek son doksan dakika öncesi herhangi bir spekülasyona meydan vermemek için iki kupa yapılmasını ve bunların iki stada gönderilmesini kararlaştıran federasyon kurmayları projeyle ilgili olarak Galatasaray ve Fenerbahçe kulübü başkanlarını bilgilendirdi.
Ancak Aziz Yıldırım’ın federasyonun bu girişimine, “Ben Trabzon’da kupa istemem. Şampiyon olursak kupamızı gelecek sezon Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynayacağımız ilk maçta alırız” gerekçesiyle muhalefet ettiği öğrenildi.
Galatasaray Başkanı Adnan Polat’ın, “Başarı şu an görev yapan tüm futbolcu ve teknik adamlarındır. Gelecek sezon bu tablo değişebilir. Emeği ve alın teri bulunan herkesin bu mutluluğu son maçımızda yaşaması gerekir” ifadeleriyle federasyonun girişimini desteklediği bildirildi.
Bu gelişmeler karşısında Federasyon Başkanı Hasan Doğan’ın Ali Sami Yen ve Avni Aker statlarına iki kupa gönderilmesi talimatı verdiği kaydedildi. Kupa törenleri için de iki başkanvekili Lutfi Arıboğan ile Mahmut Özgener’i görevlendirdi. Doğan’ın Galatasaray - Oftaşspor maçına gidip gitmeyeceğinin ise yarın belli olacağı ileri sürüldü.

Yıldırım kupayı alacak mı?
Galatasaray’ın kendi sahasında Gençlerbirliği Oftaşspor’a yenilmesi, Fenerbahçe’nin ise Trabzonspor’u deplasmanda yenmesi halinde şampiyonluk ipini göğüsleyecek olan sarı-lacivertli kulüpte başkan Yıldırım’ın kupayı Avni Aker’de alıp almayacağı da tartışma konusu oldu.