Fatih Karataş, Katsayı adaletsizliğine Tepki Gösterdi

Fatih Karataş, Katsayı adaletsizliğine Tepki Gösterdi
Saadet Partisi Karaman Merkez İlçe Başkanı Avukat Fatih Karataş, Meslek Lisesi öğrencilerinin Katsayı sorununu çözülmesini istedi.
Meslek Lisesi öğrencilerini üzen katsayı sorununa hükümetin çözüm bulması için her türlü desteğe hazır oldukları bildiren Karataş, “Hükümet çözüm yolu arasın Saadet Partisi olarak her türlü desteği sonuna kadar veririz.” Dedi.
 
Merkez İlçe Başkanı Fatih Karataş yaptığı açıklamada şunları belirtti:
"28 Şubat antidemokratik bir ortamın ürünü olarak ortaya çıkan ve yıllardır kamuoyunun vicdanını yaralayan katsayı uygulamasını düzelterek, üniversite sınavına giren gençler arasındaki adaletsizliği ortadan kaldıran YÖK kararına karşı, Danıştay tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararı yine on binlerce öğrenciyi mağdur edecektir. Verilen bu kararın milletin vicdanında herhangi bir karşılığı yoktur ve verilen bu karar ne hukuka ne de hakkaniyete uygundur.
Çünkü eğitim ve öğretim özgürlüğü Anayasal bir haktır ve eğitim ve öğrenim hakkından hiç kimsenin hiçbir surette yoksun bırakılamayacağı Anayasamız ile güvence altına alınmıştır.
 
Ayrıca Danıştay daha önce benzer bir nedenle açılan davayı reddetmiş ve yetkinin YÖKʹte olduğunu belirtmiştir. Fakat bu kez Danıştay aynı konuda yürütmeyi durdurma kararı vermekle daha önce verdiği kararla çelişmektedir.
 
Bu nedenle; bu yanlışlığın bir an evvel düzeltilmesi ve hükümetin bu konuda yasal ve yapısal düzenlemeleri hayata geçirecek adımları atmasını talep ediyor ve Saadet Partisi olarak bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ilan ediyoruz." Dedi.